„Omul-leu”, misterioasa statuetă, cu o vechime de 40.000 de ani, care ridică întrebări cu privire la istoria umanității

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În 25 august 1939, arheologii au efectuat excavații în mina Stadelhole din sudul Germaniei. Pe lângă oasele de mamut, au mai descoperit și o statuetă, care reprezintă o ființă stranie: jumătate om, jumătate leu.

Această descoperire este una fascinantă și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la trecutul îndepărtat al omenirii. În urma analizelor de laborator s-a stabilit că statueta bizară are o vechime de circa 40.000 de ani și a fost sculptată cu o precizie impresionantă. Materialul din care a fost realizată este fildeșul.


Cel mai important lucru în opinia specialiștilor este ceea ce reprezintă. Statueta înfățișează o ființă misterioasă, despre care nu se cunoaște nimic. Cu corpul de om și capul de leu, figurina ridică numeroase semne de întrebare cu privire la civilizația care a creat-o. Oare a existat un asemenea om acum 40.000 de ani sau pur și simplu este vorba despre un șaman capabil care cunoștea foarte bine secretele naturii?

S-a speculat că mina în cauză ar ascunde numeroase alte indicii despre trecutul omenirii, dar descoperirea a fost realizată în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial și lucrările au fost sistate. După aceea nimeni nu a mai părut interesat de misterioasa cultură, care a trăit pe teritoriul Germaniei de astăzi și care se pare că deținea numeroase informații despre mama natură.


omul leu

Din cele mai vechi timpuri, leul a reprezentat simbolul curajului și al puterii. Nu se poate spune dacă ființa în cauză este bărbat sau femeie, dar este cert că deține corpul de om și capul de leu. Din acest motiv a fost botezată „omul-leu” și poate fi văzută pe viu în muzeul orașului Ulm din Germania.

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/omul-leu-misterioasa-statueta-cu-o-vechime-de-40-000-de-ani-care-ridica-intrebari-cu-privire-la-istoria-umanitatii

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...