ONU cere oprirea activităților de colonizare derulate de Israel în Cisiordania

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite a votat in favoarea unei rezolutii prin care se cere oprirea activitatilor de colonizare derulate de Israel in Cisiordania, transmite DPA.

Nicio tara nu a votat impotriva rezolutiei, fiind notabil faptul ca ambasadorul SUA la ONU s-a abtinut, mai noteaza sursa citata, potrivit Agerpres.


In textul rezolutiei se arata ca Israelul incalca legislatia internationala si ca demersul sau este un obstacol in calea implementarii solutiei a doua state.

Comunitatea internationala critica de multa vreme politica Israelului cu privire la coloniile din Cisiordania. In 2011, Washingtonul si-a exercitat dreptul de veto asupra unei rezolutii similare, pe motiv ca ar afecta procesul de pace in Orientul Mijlociu.”[1]


„Rezoluţia, iniţiată de Egipt, arată că toate coloniile evreieşti de pe teritoriile palestiniene ocupate după anul 1967, inclusiv din Ierusalimul de Est, nu au „nicio validitate legală”. Rezoluţia cere încetarea „tuturor activităţilor israeliene de colonizare”, argumentând că măsura este „esenţială pentru menţinerea soluţiei coexistenţei a două state”. Potrivit rezoluţiei, toate activităţile israeliene de colonizare sunt „încălcări flagrante” ale reglementărilor internaţionale.

Statele Unite au conspirat împotriva Israelului, permitând adoptarea de către Consiliul de Securitate a rezoluţiei anticolonizare, acuză premierul Benjamin Netanyahu, în timp ce viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, a avertizat că lucrurile se vor schimba la ONU după începerea mandatului său. „Administraţia Barack Obama nu doar că a eşuat în protejarea Israelului în disputa cu clica de la ONU, ci a şi conspirat cu ei în culise”, a transmis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, potrivit cotidianului Haaretz, Biroul premierului Israelului.

„Israelul respinge această rezoluţie ONU antiisraeliană demnă de dispreţ şi nu i se va conforma. Israelul aşteaptă să colaboreze cu preşedintele Donald Trump şi cu toţi prietenii din Congresul SUA, republicani şi democraţi, pentru a anula efectele negative ale acestei rezoluţii absurde”, a precizat Biroul premierului israelian.”[2]

SURSE

  1. http://stirileprotv.ro/stiri/international/onu-cere-oprirea-activitatilor-de-colonizare-derulate-de-israel-in-cisiordania-sua-nu-si-a-exercitat-dreptul-de-veto.html
  2. http://www.gandul.info/international/decizie-istorica-a-onu-netanyahu-sua-au-complotat-impotriva-israelului-16038829
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...