Operațiune “Steag Fals”: Armata americană fotografiată în timp ce revopsea avioane de luptă astfel încât să arate ca cele rusești

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Numeroase teorii ale conspirației au apărut în mediul online după prezentarea de către un fotograf canadian a mai multe avioane de luptă americane ce erau revopsite în albastrul tip camuflaj folosit de armata rusă.

Deși fotograful a precizat că acestea ar putea fi astfel vopsite pentru a fi folosite în exerciții militare pentru a simula atacuri inamice, numeroși utilizatori de rețele socializare s-au înghesuit să propună teorii ale conspirațiile din ce în ce mai ciudate.


Unul dintre aceștia a bănuit că americanii să pregătesc să comită un atac aerian în Sirian de-a dreptul oribil pentru ca apoi să poată da vina pe ruși, scrie presstv.com, în timp ce altul a mers mai departe cu teoria afirmând că acestea vor fi folosite pentru ca a ataca și scufunda o navă americană și a provoca un conflict.

steag-fals-armata-sua-revopseste-avioane-sa-arate-precum-cele-rusesti

Folosirea de echipament militar care să se asemene perfect cu cel al inamicilor este o tehnică comună a armatei americane, dar și a altor țări, pentru exerciți. Numai că, aceste teorii vin în contextul în care Statele Unite și Rusia au ajuns la un blocaj privind rezolvarea crizei din Siria.”[1]


Ce este o operatiune “Steag Fals”?

“Operațiunile cu steaguri false sunt operațiuni sub acoperire, care sunt concepute pentru a induce în eroare publicul, în așa fel încât operațiunile par ca și cum acestea sunt efectuate de către alte entități.

Numele este derivat din conceptul militar de zbor cu culori false, și anume, nava arborează pavilionul unei alte țări, altul decât propria țară. Operațiunile cu steag fals nu sunt limitate la operațiuni de război și contra-insurgență și au fost utilizate și pe timp de pace; de exemplu operațiunea Strategia tensiunii din Italia, care a avut loc în anii 1970-1980. Al Doilea Război Mondial a fost precedat de o asemenea operațiune sub steag fals: Incidentul Gleiwitz din 1939.

Listă de operațiuni

Operațiunile cu steaguri false sunt operațiunile secrete conduse de guverne, corporații sau alte organizații, care sunt concepute pentru a apărea că sunt efectuate de către alte entități. Numeroase teorii conspirative s-au dezvoltat sugerând că operațiunile cu drapel fals au fost efectuate pe parcursul secolului al XX-lea, precum și secretul despre natura reală a evenimentelor a fost menținut cu succes de operațiuni de mușamalizare. Iată o listă de astfel de operațiuni:

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Armata-americana-fotografiata-in-timp-ce-revopsea-avioane-de-lupta-astfel-incat-sa-arate-ca-cele-rusesti.-Posibile-teorii-137227
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Steag_fals
  3. Foto: presstv.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...