Operațiunea Ajax: În 1953, CIA și MI6 au orchestrat lovitura de stat din Iran și l-au înlăturat pe premierul Iranului, Mohammad Mossadegh

Distribuie!by “In 1953, CIA (Agentia Centrala de Informatii), lucrand in tandem cu MI6 (Serviciul Secret de Informatii), l-a rasturnat pe Dr. Mohammed Mossadegh, liderul iranului ales in mod democratic. Mossadegh fusese educat in Occident, era pro american si alungase fortele comuniste din nordul tarii la scurt timp dupa alegerea sa […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“In 1953, CIA (Agentia Centrala de Informatii), lucrand in tandem cu MI6 (Serviciul Secret de Informatii), l-a rasturnat pe Dr. Mohammed Mossadegh, liderul iranului ales in mod democratic. Mossadegh fusese educat in Occident, era pro american si alungase fortele comuniste din nordul tarii la scurt timp dupa alegerea sa in 1951. Mossadegh a nationalizat apoi campurile petrolifere si a refuzat monopolul British Petroleum

Propriul departament de istorie al CIA, cia.gov, detaliaza modul cum agentii secreti ai SUA si ai Marii Britanii, au realizat atacuri teroriste si apoi au dat vina pe Mossadegh. Spre sfarsitul anilor 1990, mari parti din operatiunea Ajax au fost declasificate.


Comandatul operatiunii Ajax a fost nimeni altul decat nepotul presedintelui Theodore Roosevelt: Kermit Roosevelt. Inainte de moartea sa, in 2000, Roosevelt a facut unele dezvaluiri in mass-media, laudandu-se cu patriotismul sau demonstrat prin orchestrarea atacurilor teroriste din Iran, de care a fost invinuit apoi guvernul.

Provocarile teroriste includeau: propaganda, demonstratii, mita, agenti de influenta si operatiuni sub Steag Fals. Au detonat o bomba in casa unui lider religios de marca si au dat vina pe Mossadegh. Au atacat moschei, au mitraliat multimile si apoi au imprastiat mii de manifesta care afirmau ca Mossadegh a facut totul.


Pe acestea scria: SUS Mossadeq, SUS comunismul, JOS cu Allah. Dr. Mohammed Mossadegh, a fost arestat pentru tot restul vietii. A avut o soarta mai buna decat ministrii sai, care au fost executati la doar cateva zile dupa lovitura de stat, pentru crimele facute de MI6 si CIA.

Ulterior, CIA a infiintat temuta politie secreta iraniana, SAVAK, si au inceput 25 de ani, de teroare si tortura. Operatiunea a fost considerata de serviciile secrete occidentale ca un mare succes. CIA a fost apoi exact aceeasi tehnica in cazul altor tari, pentru a rasturna, atat guverne alese, cat si dictatori.”[1]

Intr-un articol publicat pe site-ul Russia Today[2], se detaliaza implicarea CIA si a MI6 in lovitura de stat din Iran. Publicarea acestor informatii in cadrul US Freedom of Information Act, a venit ca o surpriza, deoarece majoritatea materialelor si inregistrarilor din 1953, erau considerate ca fiind distruse de CIA.

In aprilie 1951, iranienii l-au ales democratic pe seful Frontului National, Dr. Mohammad Mossadegh, ca premier. Mossadegh, odata ajuns premier, a inceput sa nationalieze activele companiei petroliere Oil Company (precursorul British Petroleum), fapt ce a dus la o confruntare cu Marea Britanie si SUA.

MI6 (Marea Britanie), a facut echipa cu CIA (SUA), elaborand lovitura de stat, fapt ce a dus la revenirea la putere a coruptului Shah Mohammad Reza Pahlavi. Prima data, Mossadegh, a aflat de conspiratia care se punea la cale si a reusit s-o contreze, dar serviciile secrete, au derulat planul B, provocand protestele in masa impotriva lui Mossadegh, la 19 august 1953.

Dictatura pro-occidentalului Shah a continuat timp de 27 de ani si s-a incheiat cu Revolutia Islamica din 1979, care a deschis calea pentru Iranul de astazi, in cazul in care sentimentele anti-americane raman puternice si au si motive intemeiate pentru a le avea.

SURSE

  1. Alex Jones in documentarul “Terrorstorm”.
  2. http://rt.com/usa/iran-coup-cia-operation-647/
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
Premierul israelian investigat pentru fraudă, abuz de încredere şi mită
Alte două posibile motive declanşatoare ale evenimentelor din 11 septembrie 2001: aurul şi N.E.S.A.R.A.
Doi psihologi care au lucrat pentru CIA scapă de judecată după semnarea unui acord secret de despăgubire cu părțile vătămate
Rusia acuză SUA că "mimează" lupta împotriva Stat Islamic în Irak şi Siria. SUA îi protejează pe teroriștii ISIS, deoarece SUA au creat și finanțat organizația teroristă ISIS în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
Lumea ca o puşcărie și "profeții": Bill Gates şi Fundația Rockefeller au prevestit pandemia, iar Pentagonul anarhia urbană. Obiectivul vizat este dictatura globală
Globalistul Iulian Chifu demască "amenințările Rusiei": "Putin amenință cu un nou război dacă lumea nu se pliază pe voința și interesele Rusiei"
Neomarxiștii conduc Franța: Franța a interzis prin lege site-urile pro viață. Cei ce încalcă legea riscă închisoarea
David Rockefeller despre Noua Ordine Mondială: "Mă declar vinovat și sunt mândru de asta"
CIA prinsă că produce droguri. Complici criminali din structurile politice
Americanii au creat un robot-politist care sa patruleze si sa monitorizeze strazile din America! Statul politienesc in America a ajuns deja la apogeu, lumea fiind supravegheata si controlata prin tehnologie, incalcandu-li-se dreptul la intimitate! Zbigniew Brzeziński, seful Comisiei Trilaterale vorbea inca din 1970 despre "Epoca Tehnotronica", cand toti oamenii vor fi controlati si supravegheati!
Administrația Trump retrage SUA din UNESCO. Invocă pozițiile antiisraeliene ale instituției. Donald Trump este omul Israelului!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro