Operațiunea Gridlock: Proteste în SUA împotriva restricțiilor. Donald Trump i-a îndemnat pe americani să protesteze. „Carantina este atunci când restricţionaţi circulaţia persoanelor bolnave. Tirania este atunci când restricţionaţi mişcarea oamenilor sănătoşi”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Protestele de amploare au avut loc în statul american Michigan. Sute de oameni, autoturisme și camioane au participat la manifestație.

Americanii o acuză pe democrata Gretchen Whitmer, guvernatorul statului Michigan că a mers prea departe cu restricțiile și distanțarea socială.


Demonstranții, din mașinile care claxonau neîncetat, au fluturat steaguri ale Statelor Unite ale Americii în timp ce alții au purtat pancarte cu mesaje împotriva restrcițiilor. Totodată, aceștia au socilitat redeschiderea cât mai rapidă a economiei statului.

Potrivit Fox News, măsurile impuse de Whitmer au ca scop combaterea răspândirii COVID-19, dar guvernatorul a impus restricții mult mai severe decât în alte state americane.


Proteste în SUA împotriva restricțiilor COVID-19

Printre restrcițiile impuse în Michigan se numără interzicerea cetățenilor să își viziteze familia sau prietenii, cu excepția situațiilor în care aceștia le duc alimente ori în cazul în care au nevoie de îngrijire. Totodată, au fost interzise întâlnirile atât publice cât și cele private, dar au fost impuse și restricții care afectează mediul de afaceri.

Protestatarii acuză faptul că în Michigan sunt multe orașe în care există foarte puține cazuri de COVID-19, sau nu există deloc, dar cu toate acestea ele sunt „complet închise”.

Oamenii au solicitat ridicarea imediată a restricțiilor precizând că afacerile acestora se prăbușesc zilnic.

Restricțiile impuse de democrata Whitmer vor fi în vigoare cel puțin până în data de 1 mai. De partea cealtă republicanii și conservatorii americani au acuzat-o pe Whitmer că încalcă libertățile și drepturile americanilor.

Potrivit sursei citate, în Michigan există confirmate 27.000 de cazuri.”[1]

„„Carantina este atunci când restricţionaţi circulaţia persoanelor bolnave. Tirania este atunci când restricţionaţi mişcarea oamenilor sănătoşi „, a declarat Meshawn Maddock, unul dintre organizatori protestulu „Operaţiunii Gridlock”, citat de Fox News.

„Operaţiunea Gridlock” este doar una dintre o serie de demonstraţii organizate în toată ţara de americanii nemulţumiţi de restricţiile care îi obligă să stea la domiciliu pe fondul pandemiei.”[2]

„Gest controversat al preşedintelui Donald Trump, care crede că măsurile impuse de statele americane Minnesota, Michigan şi Virginia pentru a stopa răspândirea coronavirusului sunt prea dure, relatează BBC.

Preşedintele american a postat o serie de mesaje controversate pe Twitter. Acesta a scris: ”Eliberaţi Minnsota!”, ”Eliberaţi Michigan!”, ”Eliberaţi Virginia!”.

În Frankfort, Kentucky, şoferii au ieşit pe şosele în semn de protest. Câteva sute de manifestanţi s-au adunat vineri şi în St. Paul, în afara reşedinţei guvernatorului statului Minnesota.

Preşedintele american şi-a apărat susţinerea faţă de îndemnul la proteste, în ciuda sfaturilor oficialilor din Sănătate care spun că ordinele de a rămâne izolaţi în case sunt necesare pentru a încetini răspândirea coronavirusului.”[3]

SURSE

  1. https://www.dcnews.ro/proteste-in-sua-impotriva-restrictiilor-americanii-cer-redeschiderea-imediata-a-economiei_742968.html
  2. https://www.mediafax.ro/externe/soferii-din-michigan-protesteaza-fata-de-restrictiile-impuse-de-conducerea-statului-pentru-a-evita-raspandirea-noului-coronavirus-19076153
  3. https://www.mediafax.ro/externe/proteste-in-sua-in-urma-unui-apel-controversat-al-lui-trump-fata-de-izolare-eliberati-minnesota-eliberati-michigan-eliberati-virginia-19081049
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...