Operaţiunea Northwoods: În cadrul acestei operaţiuni se sugera ca CIA şi alte servicii ale guvernului american să comită acte de terorism împotriva populaţiei şi a unor ţinte militare cu ajutorul unor avioane deturnate şi a unor atentate cu bombe, iar apoi să fie fabricate dovezi care să indice că făptaşii ar fi fost comuniştii cubanezi

Distribuie!

„Operaţiunea Northwoods

La începutul anilor ’60, când Fidel Castro a ajuns la putere în Cuba şi regimul comunist condus de el nu mai făcea jocurile Americii, conducătorii de top din armata SUA şi-au pus imaginaţia sinistră la contribuţie pentru a schiţa cele mai mârşave operaţiuni de tip steag fals.


La vremea respectivă acestea păreau doar nişte hilare teorii ale conspiraţiei… până în 1997, când desecretizarea a 1500 de documente a arătat că de fapt nu era deloc vorba despre nişte invenţii.

Operaţiunea Northwoods a fost propusă în 1962. În cadrul acestei operaţiuni se sugera ca CIA şi alte servicii ale guvernului american să comită acte de terorism împotriva populaţiei şi a unor ţinte militare cu ajutorul unor avioane deturnate şi a unor atentate cu bombe, iar apoi să fie fabricate dovezi care să indice că făptaşii ar fi fost comuniştii cubanezi.


Era recomandată chiar pornirea unei „campanii de teroare cubaneză în Florida şi chiar în Washington”. Astfel ar fi fost justificat un război împotriva Cuba. Această propunere nebunească a fost respinsă de preşedintele Kennedy, iar principalul iniţiator a fost concediat.

Totuşi, asta nu i-a potolit pe şefii armatei americane, avizi de război. Cel puţin doi ani de zile şi-au bătut capul cu tot felul de idei, care mai de care mai sinistre, despre cum pot înscena mai abil cele mai îngrozitoare atentate de care să fie apoi acuzat regimul Castro.

Astfel au apărut şi schiţele Operaţiunii Mangusta, care cuprindea multe idei similare celor din Operaţiunea Northwoods, provenite dintr-un memorandum al Armatei Americane numit Posibile acţiuni pentru a provoca, hărţui şi dezmembra Cuba.

Din acest memorandum a fost inspirată şi Operaţiunea Joc Murdar, care plănuia ca, în cazul în care nava spaţială Mercury, în care se afla popularul astronaut american John Glenn, s-ar fi prăbuşit, să fie învinuit Fidel Castro. „Vom reuşi aceasta fabricând diferite dovezi care să demonstreze interferenţe electronice din Cuba.”

O altă idee era ca americanii să atace un membru al Organizaţiei Statelor Americane şi să plaseze vina asupra regimului cubanez. „Astfel, SUA ar obţine aproape sigur cele două treimi din voturi necesare pentru a susţine o acţiune colectivă a membrilor Organizaţiei Statelor Americane împotriva Cuba”.

Din fericire, toate aceste idei au rămas numai la stadiul de propuneri…”[1]

SURSE

  1. https://yogaesoteric.net/zece-asa-zise-teorii-socante-ale-conspiratiei-care-pana-la-urma-s-au-dovedit-a-fi-pe-deplin-adevarate/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Parlamentul European denunţă "apatia" statelor membre în anchetarea presupuselor închisori secrete ale CIA
City of London, Washington DC și Vatican - centrele de putere ale Iluminaților de unde este condusă Planeta
Chemtrails și geoingineria
Președintele Bulgariei susține anularea sancțiunilor împotriva Rusiei
Croația luată cu asalt de 20.000 de imigranți înarmați. Ataca frontiera pentru a pătrunde în Europa Centrală
Generalul Adolf Heusinger, Șeful de Stat Major al Armatei Germane în timpul celui de-al doilea Război Mondial, a fost Președintele Comitetului Militar al NATO, în 1961-1964
Încălzirea globală sau cea mai mare escrocherie din istorie. Știința este contrafăcută și orchestrată deliberat să demonizeze CO2 în favoarea unei agende politice. Plantele au nevoie de mai mult CO2 în atmosferă, nu de mai puțin
Americanii îşi urăsc guvernanţii mai mult ca niciodată, apare într-un sondaj bazat pe opţiunile iubire-ură!
Câmpurile de unde radio de extrem de joasă frecvență (ELF) ne bombardează oriunde, trupul uman funcționând ca o antenă
Comisia Europeană vrea cenzură pe online! Uniunea Europeană vrea "Corectitudine Politică" și bolșevism!
La data de 10 septembrie 2001, Ministrul Apărării al SUA, Donald Rumsfeld, anunța "pierderea" a 2,3 trilioane de dolari de către Pentagon, iar a doua zi s-a întâmplat ceva...
Armata SUA doreste sa manipuleze Facebook si Twitter cu propaganda pro americana ! Oamenii inteligenti nu se vor lasa inselati !

Citiți și...

Proiectul Aurora - unul dintre cele mai secrete proiecte ale SUA
Dr. Jose Delgado și controlul minții (1950-1966): "Cercetările mele susțin oribila teorie că mișcarea, emoția și comportamentul pot fi conduse de forțe electrice și că ființele umane pot fi controlate ca și roboții prin apăsarea unor butoane"
Cultura pop și controlul minții: De la "Bluebird" și "Artichoke" la "Proiectul Aquarius"
Ungaria pregătește un EXIT din UE: consultare populară anti-Bruxelles
Ziua Femeii pe 8 martie a fost stabilită de Internaționala Socialistă și de marxist-feminista Clara Zetkin
Eugenismul – planul de reducere a populatiei Planetei prin controlul nasterilor si sterilizarea fortata! Charles Darwin a fost un important membru sprijinit de Rothschild pentru a dezvolta planul eugenismului! China comunista e un “model” ales de Iluminatii pentru a ne arata cum trebuie sa fie Noua Ordine Mondiala!
Sume uriaşe de bani pentru revoluţionarii bolşevici
Klaus Schwab, „părintele” Forumului Economic Mondial, vorbește de cipuri implantabile în creier: "Marea Resetare va duce la contopirea identității noastre fizice, digitale și biologice". Tehnologia va permite autorităților să „pătrundă în spațiul minții"
Cetățenii a patru state membre NATO ar prefera să îi apere Rusia
Ministrul polonez de Externe, intrebare retorica catre UE: ”Aveti nevoie de Polonia doar ca zona-tampon catre Rusia ?"
Polonia se îndreaptă către o ieşire din Uniunea Europeană
Irgun și Stern - organizațiile teroriste sioniste care au comis Masacrul de la Deir Yassin (9 aprilie 1948)

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...