Operaţiunea Popeye – desfăşurată în perioada războiului din Vietnam cu misiunea de a întrerupe sau bloca temporar lanţul de aprovizionare al trupelor nord-vietnameze prin provocarea de ploi intense

Distribuie!

Este vorba (după cum putem afla din datele publicate în 2005 de The Air Weather Reconnaissance Association, WRA) de una din operaţiunile militare desfăşurată în perioada războiului din Vietnam cu misiunea de a întrerupe sau bloca temporar lanţul de aprovizionare al trupelor nord-vietnameze prin provocarea de ploi intense mai ales deasupra aşa numitului „Drum Ho Chi Min” prin „însămânţarea” norilor cu iodură de argint, obţinându-se o prelungire a perioadei ploilor musonice cu o medie de 30-45 de zile.

„După un oarecare succes cu un test în 1966, USAF a alocat unităţii 54 WRA trei avioane tip C-130 A şi, pe 17 martie 1967, Typhoon Chasers au devenit şi Rain Makers. Misiunea a fost secretizată şi a asigurat grade diverse de succes.


Printre membrii echipajelor WRA, misiunea de provocare a ploii era cunoscută sub numele de MEROPOL. …Tom Robinson, fost membru al echipajelor unităţii 54 WRA confirmă că misiunile operaţionale au început în martie 1967 de pe baza Udom din Tailanda. …au fost efectuate 1435 de zboruri ca operaţiuni de tip rain makers ”.

Sursa: https://adevarul.ro/international/statele-unite/razboiul-climaticpoveste-adormit-copiii-realitate-terifianta-i-1_5236b5bec7b855ff568b1089/index.html


Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...