Operaţiunea „Rapid şi furios”: În anul 2011, Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozibili din SUA (ATF) a lansat operaţiunea „Rapid şi furios” prin care furnizau arme de contrabandă celor mai periculoşi traficanţi de droguri din Mexic, cu pretextul că astfel vor putea urmări traseul armelor şi vor reuşi să anihileze reţelele de trafic de droguri

Distribuie!

Operaţiunea „Rapid şi furios”

Cui pe cui se scoate” credeau şefii Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozibili din SUA (ATF). Aşa că în 2011 au lansat operaţiunea „Rapid şi furios” prin care furnizau arme de contrabandă celor mai periculoşi traficanţi de droguri din Mexic, cu pretextul că astfel vor putea urmări traseul armelor şi vor reuşi să anihileze reţelele de trafic de droguri.


În cadrul acestei operaţiuni, ATF a facilitat şi monitorizat vânzarea a aproximativ 20.000 de arme de foc, însă un an mai târziu nu reuşise să recupereze decât o foarte mică parte din ele.

Nimeni nu ar fi crezut că tocmai ATF face trafic de arme, iar aceasta părea o ridicolă teorie a conspiraţiei. Totul a ieşit însă la iveală la finalul anului 2011, când CBS News a făcut publice documente care dovedeau implicarea ATF în vânzarea de arme de contrabandă, cu scopul ascuns de a lega crimele ce urmau să fie înfăptuite de traficanţii de arme din SUA, pentru ca mai apoi administraţia americană să înăsprească legile de control al armelor.”[1]


SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8410
  2. Foto: wikipedia.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...