Opoziția siriană: SUA vinde arme Statului Islamic prin intermediari

Distribuie!

„Insurgenții care se antrenează la baza americană al-Tanf sub coordonarea instructorilor din Statele Unite vând arme americane organizației teroriste Stat Islamic*, a declarat fostul șef al serviciului de securitate al sectorului sirian al bazei militare Muhammad Assalam.

„Sprijinul ascuns s-a exprimat prin vânzarea de arme organizației teroriste ISIS*. Când am aflat despre asta, le-am spus americanilor. Dar ei la rândul lor au început să-l sprijine și mai mult pe comandantul nostru, pus în funcție de americani (este vorba despre șeful grupării Mahavir as-Saura, Mugannat Attalia – N.R.). Au vândut arme de proveniență americană, gaz natural lichefiat, mașini, puști cu lunetă M-16 în cantități mari. După ultima revizie americanilor le lipseau 4,7 mii de puști cu lunetă”, a declarat Assalam.

Conform lui Assalam, la baza al-Tanf există sirieni care sunt pregătiți să lupte împotriva ISIS*, dar o parte este pregătită să lupte și împotriva armatei siriene, cum ar fi oamenii lui Mugannat Attalia.


„Militarii americani le-au cerut sirienilor să lupte împotriva armatei guvernamentale siriene, dar oamenii demni au refuzat subliniind faptul că gruparea noastră a fost formată pentru lupta împotriva ISIS*, nu împotriva armatei. De aceea, a o parte din grupare este formată de oameni originari din Deir-ez-Zor care au fost trimiși la baza al-Shaddadi pentru a lupta împotriva Statului Islamic*, iar mai apoi, posibil, pentru a lupta împotriva forțelor guvernamentale siriene”, a declarat Assalam.

Assalam a declarat că militarii americani nu au acordat nicio atenție populației civile, chiar dacă tabăra de refugiați se află la mai puțin de 20 km de baza al-Tanf. „Lipsește cu desăvârșire ajutorul umanitar, cel medical iar drepturile civile nu sunt apărate”, a subliniat acesta.

Gruparea Magavir as-Saura intră în componența așa-numitei „Armate libere siriene” care se opune armatei guvernamentale siriene.


*ISIS – Organizația teroristă Stat Islamic, interzisă în Federația Rusă.„[1]

SURSE

  1. https://rusul.ru/sua-vinde-arme-statului-islamic/
  2. Foto: sitsshow.blogspot.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...