Opt principii din înţelepciunea antică, demonstrate ştiinţific

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Recent, ştiinţa modernă a validat un număr de învăţături şi credinţe, din înţelepciunea vechilor civilizaţii, care s-au bucurat de încrederea oamenilor dar nu au putut fi demonstrate empiric, până în prezent. Progresele ştiinţifice confirmă destul de des puterea, veridicitatea şi eficacitatea psihologiei anticilor şi a practicilor meditative.

La nivel intuitiv se cunoaşte de secole că stilul de viaţă propovăduit de înţelepţii din antichitate poate să ne ajute să ducem vieţi fericite, pline de sănătate şi echilibru. Acum s-a demonstrat şi ştiinţific: este indicat să urmăm cu toată încrederea aceste crâmpeie de înţelepciune antică şi să le aplicăm în vieţile noastre.


Iată 8 credinţe şi practici antice care au fost confirmate şi de ştiinţa modernă:

Altruismul ne face mai sănătoşi


În căutările lor neobosite pentru cel mai bun mod de a trăi, filozofii greci dezbăteau diferenţele dintre beneficiile fericirii hedoniste şi cele ale fericirii eudaimoniste. Hedonismul vede fericirea constând într-un grad ridicat de plăcere şi un grad scăzut de durere, pe când eudaimonismul defineşte fericirea ca având legăură cu un scop mai înalt al vieţii.

Un studiu recent al psihologului Barbara Fredrickson de la Universitatea Chapel Hill, din Carolina de Nord, dezvăluie care dintre cele două forme de fericire este mai benefică pentru sănătate şi starea de bine. Studiul acesteia a fost publicat anul trecut în Procedurile Academiei Naţionale de Ştiinţă din SUA.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/opt-principii-din-intelepciunea-antica-demonstrate-stiintific—216725

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/opt-principii-din-intelepciunea-antica-demonstrate-stiintific—216725
  2. Foto: epochtimes-romania.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Globaliștii USR-#Rezist au inițiat un proiect de lege împotriva medicamentelor homeopate prin care vor ca astfel medicamentele homeopatice să fie inscripţionate cu mesajul: “Acest produs nu are efecte asupra sănătății”

Legea Amiralității – legea prin care oamenii sunt controlați de către Iluminați

Explicaţia îndoctrinării materialiste şi ateiste în lume, care este susţinută aproape cu disperare de organismele puterii, este foarte simplă: dacă oamenii ar fi îndemnaţi să realizeze că menirea lor este cu totul alta în existenţa pe care o trăiesc şi dacă ei ar înţelege cu adevărat că natura faptelor pe care le săvârşesc implică mai apoi – uneori chiar în aceeaşi viaţă sau, dacă nu, atunci în vieţile următoare – o foarte exactă „replică” în ceea ce-i priveşte, atunci fără îndoială că priorităţile lor ar deveni cu totul altele

Operațiunea Northwoods: Conspirația pentru declanșarea unui război împotriva Cubei

23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care, de fapt, nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House

Închide