Opt principii din înţelepciunea antică, demonstrate ştiinţific

Distribuie!

„Recent, ştiinţa modernă a validat un număr de învăţături şi credinţe, din înţelepciunea vechilor civilizaţii, care s-au bucurat de încrederea oamenilor dar nu au putut fi demonstrate empiric, până în prezent. Progresele ştiinţifice confirmă destul de des puterea, veridicitatea şi eficacitatea psihologiei anticilor şi a practicilor meditative.

La nivel intuitiv se cunoaşte de secole că stilul de viaţă propovăduit de înţelepţii din antichitate poate să ne ajute să ducem vieţi fericite, pline de sănătate şi echilibru. Acum s-a demonstrat şi ştiinţific: este indicat să urmăm cu toată încrederea aceste crâmpeie de înţelepciune antică şi să le aplicăm în vieţile noastre.


Iată 8 credinţe şi practici antice care au fost confirmate şi de ştiinţa modernă:

Altruismul ne face mai sănătoşi


În căutările lor neobosite pentru cel mai bun mod de a trăi, filozofii greci dezbăteau diferenţele dintre beneficiile fericirii hedoniste şi cele ale fericirii eudaimoniste. Hedonismul vede fericirea constând într-un grad ridicat de plăcere şi un grad scăzut de durere, pe când eudaimonismul defineşte fericirea ca având legăură cu un scop mai înalt al vieţii.

Un studiu recent al psihologului Barbara Fredrickson de la Universitatea Chapel Hill, din Carolina de Nord, dezvăluie care dintre cele două forme de fericire este mai benefică pentru sănătate şi starea de bine. Studiul acesteia a fost publicat anul trecut în Procedurile Academiei Naţionale de Ştiinţă din SUA.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://epochtimes-romania.com/news/opt-principii-din-intelepciunea-antica-demonstrate-stiintific–216725

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/opt-principii-din-intelepciunea-antica-demonstrate-stiintific–216725
  2. Foto: epochtimes-romania.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...