Orașele Pompei și Herculaneum, Italia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“”Unora le era atâta frică de moarte încât se rugau să moară”, scrie Plinius cel Tănâr despre eruperea Vezuviului din anul 79. Unchiul său, faimosul Pliniul cel Bătrân, plecase cu flota romană pentru a-i salva pe cei blocați la poalele vulcanului. Expediția l-a costat viața.

Cenușa care a luat atâtea vieți în anul 70 a conservat în schimb cele două orașe timp de 1700 de ani. Mulți se gândesc la orașele romane ca o lume perfectă din marmură albă, dar Pompei scoate la lumină un oraș având multe trăsături pe care le-am recunoaște și azi.


Există chiar și slogane politice pe ziduri:”Votați pentru Lucius Popidius Sabinus”. Orașul a devenit în secolul XX o adevărată mină de aur pentru arheologi și este o importantă atracție turistică.”[1]

SURSE


  1. https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/top-10-orase-pierdute
  2. Foto: sacalatorim.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Viktor Schauberger, magicianul apei, creatorul unei altfel de ştiinţe, inventatorul motorului cu implozie

De la fuziunea nucleara la rece, la motorul monopolar – energia libera a viitorului !

Florian Coldea consideră “Teoriile Conspirației” ca fiind “nocive”

Operațiuni “steag fals”: În Italia, la sfârşitul anilor `70, serviciile secrete s-au folosit de “armata din culise” NATO cu numele de cod “Gladio”, pentru a pune la cale atentate prin care să discrediteze mişcarea socialistă italiană, care, la vremea respectivă, deţinea un loc important în Parlament

Motorul cu apa – o inventie romaneasca, ce pune in pericol economia oligarhilor mondiali bazata pe petrol ! Motorul cu apa functioneaza pe baza hidrogenului din apa si a oxigenului !

Închide