Orașul hobiților – Structuri megalitice cu origini necunoscute din Munții Caucaz

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
“Mii de monumente megalitice preistorice au fost observate în întreaga lume. Unele dintre cele mai puțin cunoscute și mediatizate sunt cele situate în munții Caucaz, nu departe de orașele Novorossiysk și Soci, din Rusia. Aici există câteva sute de monumente megalitice cunoscute sub numele de dolmene, despre a căror utilitate nu există date concrete, arheologii neputând spune cu certitudine care a fost scopul construirii lor.
Cert este că aceste dolmene caucaziene reprezintă un tip unic de arhitectură preistorică, blocurile de piatra folosite la construcția clădirilor fiind cioplite cu o precizie foarte mare.
Unele pietre sunt tăiate la unghiuri perfecte de 90 de grade, în timp ce altele sunt curbate sau au colțuri rotunjite și netede. Monumentele datează dintr-o perioadă cuprinsă între sfârșitul celui de al 4-lea mileniu și începutul celui de al 2-lea mileniu î.Hr.
Aceste structuri megalitice au o origine necunoscută, deși prezintă similitudini cu alte construcții din diferite părți ale Europei și Asiei, precum Peninsula Iberică, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Israel și India.

Aproximativ 3.000 de monumente megalitice au fost identificate până acum în Caucazul de Vest, asta în timp ce, potrivit arheologilor, vandalismul, vegetația abundentă și terenul accidentat au dus la dispariția altor câtorva zeci de astfel de structuri. Cele mai multe dintre aceste construcții sunt reprezentate de structuri rectangulare realizate din dale de piatră sau roci, cu găuri în față, similare unor hublouri. Podelele și acoperișurile pot fi pătrate, trapezoidale, dreptunghiulare sau rotunde.

Dolmene se găsesc în zona Krasnodar, oraș situat pe râul Kuban la aproximativ 148 km nord-est de portul de la Marea Neagră Novorossiysk.”[1]


Mai jos iată o hartă pe care sunt marcate locurile unde au fost descoperite:

10168_5

SURSE


  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10168
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...