Orașul Tikal, Guatemala

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Orasul Tikal a fost candva capitala Imperiului Mayas si un oras important din Lumea Noua (America). Uneori se spune ca a fost „in mod misterios” abandonat, ca si alte orase din Lumea Noua, dar cercetarile arata ca pamantul din zona nu mai suporta numarul mare si in crestere de oameni, resursele epuizandu-se. Astfel, la un moment dat, a fost abandonat, orasul fiind ulterior acoperit de jungla.

Cei care au locuit mai apoi in zona se pare ca stiau de existenta acestui oras, dar prima expeditie organizata a avut loc in 1848, cand au fost gasite oficial ruinele lui. Arheologii au descoperit piramide de pana la 70 de metri inaltime, palate, o stela monumentala si o arena pentru un joc mayas cu mingea.”[1]


SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/inedit/orase-pierdute-mai-putin-cunoscute-galerie-foto-1120925
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...