„Orca din Peru” – misterioasa geoglifă realizată în urmă cu peste două milenii. O minune antică uitată și redescoperită!

Distribuie!

„„Orca din Peru” – misterioasa geoglifă realizată în urmă cu peste două milenii. O minune antică uitată și… redescoperită!

Arheologii au redescoperit, provincia Palpa din Peru, nu departe de Valea Nazca, o misterioasă geoglifă. Giganticul „desen” înfățișează, spun cercetătorii, o balenă ucigașă (mai exact o orcă; specia Orcinus orca, mamifer marin din familia delfinilor). Geoglifa a fost descoperită, de fapt, în anii ’60 ai secolului trecut, însă a intrat, pentru multă vreme, într-un con de umbră, până în anul 2015. De atunci, specialiștii au lucrat la restaurarea și examinarea misteriosului și uriașului „desen” de pe sol.


Oamenii care au locuit cândva pe acele meleaguri considerau, potrivit explicațiilor oamenilor de știință, că orca este un animal deosebit, un fel de divinitate a oceanului. Se pare că neobișnuita geoglifă este printre cele mai vechi din regiune. Are o vechime de peste 2000 de ani și o lungime de 70 de metri.

Istoricii arată că gigantica operă de artă a fost realizată de către reprezentanții vechii culturi Paracas, care au locuit în zonă într-o perioadă cuprinsă între 800 și 200 î.Hr. O vreme, geoglifa a trecut în uitare și apoi a fost considerată grav degradată prin eroziunea solului. S-a încercat, într-o primă fază, localizarea sa cu ajutorul imaginilor culese de către sateliți. Oamenii de știință nu au reușit să o identifice decât în urma unor explorări nemijlocite ale zonei în care bănuiau că se află. A fost nevoie să cerceteze, la nivelul solului, o suprafață mare, vreme de luni de zile. La redescoperirea sa, geoglifa era parțial deteriorată, din cauza eroziunii.”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/orca-din-peru-misterioasa-geoglifa-realizata-in-urma-cu-peste-doua-milenii-o-minune-antica-uitata-si-redescoperita/

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/orca-din-peru-misterioasa-geoglifa-realizata-in-urma-cu-peste-doua-milenii-o-minune-antica-uitata-si-redescoperita/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...