Organizația Mondială a Sănătății a confirmat, fără să vrea, ceea ce mulți experți rebeli și studii „controversate” spun de multă vreme – Covid-19 nu este mai periculos decât gripa sezonieră

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Organizația Mondială a Sănătății a confirmat, fără să vrea, ceea ce mulți experții rebeli și studii „controversate” spun de multă vreme – Covid-19 nu este mai periculos decât gripa sezonieră

Firește, OMS nu a făcut nicio declarație în acest sens. Au existat, însă, răuvoitori care au făcut calculele pe baza cifrelor vehiculate de OMS cu privire la rata de infectare cu coronavirusul chinezesc.


Iată despre ce e vorba. Unul dinte conducătorii Organixației Mondiale a Sănătății a făcut un anunț extrem de interesant în timpul unei sesiuni speciale a consiliului executiv de pe 5 octombrie, numai că nimeni nu a părut să înțeleagă cu adevărat despre ce era vorba.

Și totuși, la acea ședință, Dr. Michael Ryan, Executive Director, Health Emergencies Programme (WHO), a declarat că aproximativ 10% din populația lumii a fost deja infectată cu Sars-Cov-2.


Aceasta este, potrivit lui, „cea mai bună estimare”. Cifra reprezintă o creștere imensă a numărului de cazuri recunoscute oficial (aproximativ 35 de milioane de oameni).

Dr. Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, a confirmat ulterior cifra, afirmând că s-a bazat pe rezultatele medii ale tuturor studiilor făcute în întreaga lume.

Evident, OMS a încercat să învârtă aceste cifre încât să reiasă că este un lucru foarte rău. Dr. Ryan chiar a declarat că această cifră arată că „marea majoritate a lumii rămâne în pericol”.

Cât de mortal este virusul chinezesc
Site-ul zerohedge.com a făcut, însă, calculele și susține că, de fapt este de fapt o veste bună. Mai precis, această cifră confirmă că virusul nu este la fel de mortal cum ni se spune continuu.

„Populația globală este de aproximativ 7,8 miliarde de oameni. Dacă 10% dintre oameni au fost infectați, înseamnă că ajungem la 780 de milioane de cazuri. Numărul global de morți atribuit în prezent infecției cu Sars-Cov-2 este de 1.061.539. Cu alte cuvinte este vorba de o rată a mortalității infecției de aproximativ 0,14%.

0,14% este de peste 24 de ori mai scăzut decât „cifra provizorie” a OMS, de 3,4% calculată în martie. Această cifră a fost utilizată în modelele care au fost folosite pentru a justifica blocajele și alte politici draconice.

De fapt, având în vedere raportarea excesivă a presupuselor decese Covid, rata este probabil chiar mai mică de 0,14% și ar putea demonstra că noul coronavirus provoacă o boală mult mai puțin periculoasă decât gripa.

Desigur, presa mainstream nu a abordat astfel lucrurile. Ziariștii care au preluat cuvintele doctorului Ryan au încercat să facă din aceste cifre titluri înfricoșătoare și să provoace și mai multă panică.

Se pare că nici ei, nici OMS, nu prea se pricep la matematica simplă, care ne arată că aceasta este o veste bună. Și că scepticii Covid-19 au avut dreptate tot timpul”, notează zerohedge.com.

Desigur, e greu de spus cine are dreptate în această dispută, presa mainstream sau site-ul Zero Hedge, Cel mai bine ar fi să vă formați dumneavoastră o părere despre pandemie urmărind argumentelor tuturor taberelor.”[1]

„Savantul francez Didier Raoult: „Covid-19 nu este o boală mai letală decât gripa”

Didier Raoult a fost invitat pe canalul CNEWS, pentru a face bilanțul epidemiei de coronavirus. Profesorul din Marsilia a rămas la convingerile inițiale, în special în ceea ce privește gravitatea bolii. Covid-19 nu este „mai rea decât gripa”, a spus el. „Suntem foarte departe de o rată de 1% în spitale”, ceea ce este extrem de scăzut, potrivit medicului.”[2]

„Medicii și cadrele sanitare din Belgia se ridică împotriva dictaturii Covid

“În tot mai multe țări din lume se înregistrează forme de protest la adresa măsurilor excesive luate de autorități sub pretextul combaterii epidemiei.

Aproape 400 de medici și peste 1300 de cadre din sistemul sanitar belgian (precum și 9000 de cetățeni) au semnat o scrisoare deschisă cerând „restabilirea imediată a guvernării noastre normale și democratice, a structurilor legale și a tuturor libertăților noastre civile”, afirmând că „nu mai există nici o justificare medicală pentru vreo măsură de urgență” privind COVID-19.

Scrisoarea argumentează că actualele măsuri aflate în vigoare în Belgia „nu sunt suficient de fundamentate științific, sunt unilaterale și presa nu alocă spațiu corespunzător pentru o dezbatere deschisă, în care să fie ascultate puncte de vedere și opinii diferite”. Și aceasta, în ciuda „politicii minimale” a guvernului, în domeniul mai larg al prevenției bolilor, care se concentrează pe „întârirea sistemului nostru imunitar propriu grație unei vieți sănătoase, a unor îngrijiri optime cu atenție acordată individului și investiții în personalul de îngrijire”.

Belgia este una dintre cele mai afectate țări din Europa de epidemia de COVID-19, înregistrând peste 115.000 de cazuri de infectări, aproape 10.000 de morți și peste 19.000 de însănătoșiri, la o populație de 11,5 milioane de locuitori.

„Nu există o legătură între izolarea impusă și evoluția infecțiilor”, afirmă scrisoarea. „Dacă privim la datele la care au fost impuse izolările, observăm că izolările au fost stabilite după ce vârful deja trecuse și numărul de cazuri scădea. Prin urmare, scăderea nu a fost recultatul măsurilor luate.”

(Heritage Foundation a ajuns la o concluzie asemănătoare vara aceasta, într-o analiză comparativă a situațiilor din Statele Unite, Germania, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Italia, Islanda, Norvegia, Suedia și Iran.)

Semnatarii belgieni consideră că „condițiile meteorologice (vreme, temperatură și umiditate) și imunitatea crescândă au o probabilitate mai mare să reducă valul de infecții”, împreună cu prevenția sub forma unei „nutriții sănătoase și complete, a exercițiilor în aer liber, fără mască, a reducerii stresului și a contactelor sociale care îmbogățesc emoțional”.

Dimpotrivă, „izolarea socială” prin carantină duce la o „creștere a depresiilor, anxietății, sinuciderilor, violenței în sânul familiei și abuzurilor asupra copiilor” precum și la o „inactivitate fizică la numeroase persoane vârstnice”.

În Statele Unite, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), dr. Robert Redfield, a exprimat îngrijorări asemănătoare vara aceasta, atunci când a afirmat că CDC a sesizat „mult mai multe sinucideri” și decese din cauza supradozelor de droguri decât din cauza COVID-19.

 

„În calitate de doctori și profesioniști din domeniul sănătății, în fața unui virus care, din punct de vedere al nocivității, mortalității și transmisibilității, este apropiat de gripa sezonieră, nu putem decât să respingem aceste măsuri extrem de disproporționate”, concluzionează scrisoarea, făcând apel la o „încetare imediată a tuturor măsurilor” și la o „examinare aprofundată a rolului Organizației Mondiale a Sănătății și a posibilei influențe a unor conflicte de interese în această organizație”.”[3]

SURSE

  1. https://evz.ro/gafa-sau-manevra-dubioasa-oms-confirma-ca-sars-cov-2-nu-e-mai-periculos-decat-gripa.html
  2. https://www.smartradio.ro/didier-raoult-covid-19-nu-este-o-boala-mai-letala-decat-gripa-bilantul-epidemiei
  3. https://evz.ro/medicii-si-cadrele-sanitare-din-belgia-se-ridica-impotriva-dictaturii-covid.html
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...