Organizația Mondială a Sănătății dă înapoi și cere liderilor lumii să nu mai instituie carantina generalizată pentru a combate pandemia de coronavirus

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Schimbare de macaz la Organizația Mondială a Sănătății. După ce, chiar în August, șeful OMS felicita țări precum Marea Britanie, Franța, Coreea de Sud sau Germania pentru „folosirea tuturor mijloacelor disponibile pentru combaterea coronavirusului”, acum organizația nu mai recomandă folosirea carantinei (lockdown) pentru zădărnicirea răspândirii covid – 19.

Dr. David Nabbaro, reprezentantul Marii Britanii la OMS, a declarat că efectele carantinei sunt nefaste și că organizația sa nu recomandă folosirea lockdown-ului ca măsură principală pentru lupta împotriva covid-19.


„Noi, cei de la OMS, nu recomandăm carantina, ca principală măsură pentru a controla a virusul. Singura ocazie în care lockdown-ul este recomandat este pentru a se folosi pentru regrupare, re-echilibrare, pentru a câștiga timp pentru refacerea staff-ului medical epuizat, dar am prefera să nu se facă.

Uitați-vă ce se întâmplă în Caraibe cu turismul, din cauza faptului că oamenii nu și-au mai făcut vacanțele, ce se întâmplă cu micii fermieri din toată lumea, se pare că vom avea o dublare a sărăciei până la anul. S-a dublat numărul copiilor malnutriți, pentru că mulți copii nu și-au mai primit masa la școală, iar părinții lor sunt săraci”, a spus Dr. Nabbaro într-un dialog cu jurnalistul britanic Andrew Neil.


Dr. Nabbaro a îndemnat liderii țărilor lumii să găsească alte metode pentru a combate coronavirusul.

„De-aceea, fac un apel către liderii lumii: nu mai folosiți lockdownul ca principală metodă de a combate răspândirea virusului. Dezvoltați sisteme alternative de combatere a virusului, colaborați între voi, învățați unii de la alții. Carantina are un efect garantat: îi face și mai săraci pe cei săraci”, a adăugat el.

Afirmațiile lui Nabbaro vin la câteva ore după ce OMS emisese o altă recomandare pentru țările globului de evitare a carantinei.

Mike Ryan, expert OMS, a spus la Geneva că carantinările masive pedepsesc comunitățile.

„Ceea ce vrem să evităm – și uneori este inevitabil – sunt aceste lockdown-uri masive, care pedepsesc atât de rău comunitățile, societate și toate celelalte”, a spus el, conform Reuters.

Instituirea unei noi perioade de carantină asupra României ar avea efecte devastatoare asupra economiei, arată o analiză a jurnalistui Cristian Dogaru.”[1]

Suedia și strategia imunității de grup: După ce a fost intens criticată pentru decizia de a nu pune în aplicare închiderea completă a țării și nici nu a impus obligativitatea măștii, Suedia are acum una dintre cele mai scăzute rate de infecție cu coronavirus din lume

“După ce a fost intens criticată pentru decizia de a nu pune în aplicare închiderea completă a țării și nici nu a impus obligativitatea măștii, Suedia are acum una dintre cele mai scăzute rate de infecție cu coronavirus din lume. „Suedia a trecut de la a fi țara cu cele mai multe infecții din Europa la cea mai sigură”, a declarat dr. Anders Tegnell, epidemiologul șef al țării, într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera. „Poate că politica noastră a avut rezultate mai târziu, dar, în cele din urmă, a dat rezultate și chiar cele mai bune”, a spus Tegnell. „Și apoi sperăm, de asemenea, că rezultatul va fi mai stabil”.

Declarațiile sale vin și după ce Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor anunța săptămâna trecută că rata infecțieilor din Suedia este de aproximativ 12 cazuri la milion, comparativ cu 18 în Danemarca și 14 în Norvegia.

Din 2.500 de suedezi selectați și testați la întâmplare, zero au fost pozitivi, comparativ cu 0,9% pozitivi în aprilie și 0,3% în mai, a precizat Centrul.

„Interpretăm acest lucru drept un semn că în prezent nu există o infecție pe scară largă în rândul persoanelor care nu prezintă simptome”, afirmă și Karin Tegmark, șef adjunct al Agenției de Sănătate Publică din Suedia.

Luna trecută, Tegnell explica pentru Fortune de ce Suedia nu impune purtarea măștii. „Cu cifrele care scad foarte repede în Suedia, nu vedem nici un rost să purtăm o mască, nici măcar în transportul public. De asemenea, epidemiologul șef spunea că, după cum se constată, „curbele” infecțiilor, spitalizărilor și deceselor „scad,iar curbele celor care se află în stare gravă încep să se apropie de zero”.

Site-ul Gateway Pundit scria tot luna trecută că oamenii de știință din Olanda au ajuns la concluzia că nu există dovezi clare conform cărora purtarea măștilor protejează pe oricine.

„Nu sunt necesare măști în locurile publice, pe baza tuturor dovezilor actuale”, a spus Coen Berends, purtător de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătate Publică și Mediu din țară. „Nu există niciun beneficiu și poate exista chiar un impact negativ”, susține acesta.”[2]

Anders Tegnell, epidemiolog şef la Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, cel mai important expert în boli infecţioase din Suedia, arhitectul strategiei imunității de grup, susţine că este „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului

“Principalul imunolog din Suedia este de părere că purtarea măştilor faciale este un act periculos

  • Anders Tegnell consideră inutilă utilizarea măştilor
  • Măştile pot fi utilizate în scopuri complementarea dar nu pentru oprirea răspândirii coronavirusului
  • Imunologul crede că nu s-au făcut suficient de multe teste pentru a dovedi eficienţa acestora

Cel mai important expert în boli infecţioase din Suedia susţine că este „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului. Anders Tegnell, epidemiolog şef la Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, şi-a exprimat în mod repetat scepticismul asupra măştilor de faţă ca instrument de control al focarelor virale.

„Este foarte periculos să crezi că măştile de faţă ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”, a spus Tengell.

El a menţionat că în ţările în care masca este obligatorie, precum Belgia şi Spania, rata îmbolnăvirilor continuă să crească, relatează The New York Post.

„Măştile de faţă vin în completarea altor lucruri atunci când acele lucruri se află în locuri sigure. Dar să începeţi să aveţi măşti pentru faţă şi apoi să credeţi că vă puteţi aglomera în autobuze sau centre comerciale – aceasta este cu siguranţă o greşeală.”, a continuat expertul.

„Cum cifrele sunt în scădere în Suedia, nu are niciun rost să purtăm măşti, nici măcar în transportul public.”, punctează Tegnell. Tot el susţine că dovezile privind eficacitatea utilizării măştilor de faţă au fost „uimitor de slabe”.

“Sunt surprins că nu avem studii reprezentative care să arate efectele pe care măştile le au de fapt”, a declarat imunologul.

Tegnell s-a confruntat cu critica comunităţii internaţionale, după ce Suedia a refuzat să intre în carantină, iar rata deceselor a explodat faţă de ţările vecine care au luat măsuri stricte din timp.”[3]

SURSE

  1. https://r3media.ro/oms-da-inapoi-si-cere-liderilor-lumii-sa-nu-mai-instituie-carantina-generalizata-pentru-a-combate-pandemia-de-coronavirus
  2. https://www.activenews.ro/externe/Fara-lockdown-si-fara-masti-acum-e-printre-cele-mai-sigure-tari-din-lume-in-fata-covid-19.-Epidemiologul-sef-al-Suediei-ne-da-peste-nas-Strategia-noastra-a-functionat-162653
  3. https://www.mediafax.ro/coronavirus/principalul-imunolog-din-suedia-este-de-parere-ca-purtarea-mastilor-faciale-este-un-act-periculos-19513080
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Picturi rupestre vechi de 10.000 de ani, descoperite în India, descriu extratereştri şi OZN-uri, susţin cercetătorii

Biblioteca Dacilor de la Sarmizegetusa

Aceste legături subtile care se stabilesc între particule, fiinţe sau conştiinţe nu sunt afectate de nicio forţă şi nici de materia în sine

Pușcăria ca proiect de țară – un proiect al globaliștilor SUA-UE-Soros instaurat în România! România – experimentul fricii, urii şi delaţiunii generalizate!

Atentatul terorist de la Târgul de Crăciun din Berlin: Germanii au fost avertizați de către autoritățile marocane cu privire la teroristul ISIS, dar nu au luat în seamă avertismentul

Închide