Organizația Mondială a Sănătății folosește „inteligența artificială” și „ascultarea socială” pentru a controla informațiile despre COVID 19

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cine își mai făcea iluzii că Organizația Mondială a Sănătății este preocupată în primul rând de combaterea pandemiei va fi șocat să afle că OMS este implicată într-un adevărat război informatic și ideologic, asemenea unei mega-campanii electorale planetare.

Organizația Mondială a Sănătății lucrează cu o companie de analiză digitală într-o acțiune de „ascultare socială”, supraveghind conturile a milioane de persoane de pe rețelel sociale, pentru a lupta împotriva „dezinformării legate de coronavirus”.


Potrivit unui articol de informare al Organizației Mondiale a Sănătății din 25 august, intitulat „Imunizarea publicului împotriva dezinformării”, OMS, care este brațul sanitar al ONU, afirmă că este o „supraabundență de informații și o răspândire rapidă de știri, imagini și video” legate de coronavirus.

OMS a declarat în comunicatul său de presă că lucrează cu „colegi de la inițiativa UN Global Pulse, care folosesc inteligneța artificială și megadatele pentru a se ocupa de problemele de dezvoltare și umanitare și pentru a aplica ascultarea socială a țărilor acolo unde radioul este un medium popular de informații”.


„Nu ne batem doar cu virusul”, este citat în articol directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebeyesus. „Ne batem și cu trollii și cu adepții teoriei conspirației care promovează dezinformarea și subminează răspunsul la epidemie.”

În iulie, administrația Trump a demarat oficial procesul de retragere a țării sale din OMS. În aprilie, Trump declara că OMS „a jucat un rol în proasta gestionare și în disimularea răspândirii virusului”.

Tot în aprilie, un reprezentant al OMS declara avortul un „serviciu esențial” în timpul pandemiei.

OMS a ținut prima sa „Conferință de infodemiologie” în iunie-iulie, ocazie cu care a făcut apel la „adaptarea, dezvoltarea, validarea și evaluarea de noi măsuri și practici bazate pe date factuale pentru a preveni, depista și răspunde la falsuri și dezinformare”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în februarie anul acesta, cu mult înainte ca majoritatea țărilor să înceapă să ia măsuri împotriva epidemiei, reprezentanți ai OMS s-au întâlnit la sediul Facebook pentru a discuta „cum să fie promovată informația corectă despre COVID-19”.

OMS a numit „dezinformările” despre coronavirus cu termenul „infodemic”, ceea ce înseamnă, spune ea, că, „asemenea virusului, sunt foarte contagioase și se înmulțesc exponențial”.

Din cauza acestei „infodemii” OMS spune că folosește „ascultarea socială” cu instrumente „de monitorizare care învață singure” („machine learning monitoring”) pentru a combate „fakne news”-urile.

OMS spune că, săptămânal, verifică 1,6 milioane de „informații pe diferite platforme de social-media”.

Angajații folosesc apoi „mașinile de monitorizare” pentru a pune laolaltă o „nou dezvoltată taxonomie de sănătate publică” pentru a clasa informațiile pe patru teme diferite: cauza, boala, intervențiile și tratamentul.

Tim Nguyen este un expert în tehnologie care colaborează cu Rețeaua de Informații pentru Epidemii a OMS (EPI-WIN) pentru a combater dezinformările, potrivit LifeSiteNews.

În comunicatul de presă al OMS, el afirmă că contracararea „fake news” a intervenit „prea târziu”.

„În realitate, combaterea știrilor false sau a zvonurilor nu este decât o reacție sau o atenuare atunci când este prea târziu”, arată Nguyen în comunicat.

„Ceea ce am înființat noi de la începutul pandemiei este ceea ce numim o abordare de ascultare socială.”

Potrivit comunicatului de presă al OMS, „mașinile cu învățare automată” oferă o perspectivă a „ce fel de emoții experiază utilizatorii”.

„În loc să împartă pur și simplu datele pe tipuri de sentimente (pozitive, neutre, negative), analizele de limbaj pot depista anxietate, tristețe, negare, acceptare și alte emoții exprimare în postările de pe rețelele sociale”, arată OMS în comunicatul său.

Nguyen spune că el și oamenii săi „au învățat acum, după două luni și jumătate, să realizeze astfel de analize” ale „temelor și subiectelor recurente”.

„Pentru noi, acest lucru înseamnă că trebuie să re-promovăm informații în diferite momente. Oamenii ar putea să nu le înțeleagă prima dată cânt le promovăm, însă când întrebările și problemele apar mai târziu, aceasta înseamnă că trebuie să le promovăm din nou.”

Realizatorul Fox News, Tucker Carlson, atrăgea atenția într-o emisiune recentă că scopul OMS este de a contribui la instituirea unei noi ordini mondiale.

„Reorganizarea societății este scopul. Citez: «Nu o vom face, nu ne putem întoarce la ordinea la care lucrurile erau înainte.» Este un citat direct din șeful Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, care, de altfel, nu este cu adevărat un medic”, a afirmat Carlson.

În schimb, OMS nu pare câtuși de puțin preocupată să afle cum a apărut și s-a răspândit epidemia de coronavirus. Recent, doi experți ai OMS au revenit din China după o vizită de trei săptămâni, în care au ocolit tocmai Wuhan, locul de origine al COVID-19.”[1]

SURSE

  1. https://evz.ro/oms-foloseste-inteligenta-artificiala-si-ascultarea-sociala-pentru-a-controla-informatiile-despre-covid-19.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Norvegia: Ministrul Justiției a demisionat, partenera sa fusese acuzată de înscenarea unor atacuri
Marea Britanie recunoaște „anomaliile statistice”: Mii de decese de covid-19 vor fi eliminate din bilanțul oficial al guvernului după rectificări ce arată că în acesta au fost incluse și persoane care au murit din alte cauze
Operațiune “Steag Fals”: Atentatul de la WTC din 1993 – orchestrat de către FBI pentru a lua libertățile oamenilor. Dezvăluirile lui Ted Gunderson, fost șef al FBI în Los Angeles
Benjamin Disraeli, Prim-Ministru britanic: "Oamenii de stat ai acestui secol nu au de-a face numai cu guverne, împarați, regi și miniștri, ci și cu societăți secrete, elemente ce trebuie luate în seamă. În definitiv, aceste societăți secrete pot nimici toate acordurile politice."
Bill Gates, vaccinurile și Noua Ordine Mondială
Curtea Supremă din Canada a decis că poate fi permisă o relație între oameni și animale
Un poiect de lege prevede amenzi şi închisoare pentru difuzarea de ştiri false în mediul online, în Italia
Un fost agent CIA dezvăluie: Obama a permis crearea ISIS!
Mass-Media oficială din SUA se află în declin: încrederea oamenilor scade pe zi ce trece
Franța a testat efectele armelor nucleare pe proprii săi militari, în anii '60, în Algeria
Amiralul Richard Byrd, omul care a petrecut o lună în interiorul Pământului
Propaganda Iluminatilor pentru reducerea populatiei Planetei ! Citate ale celor mai importanti lideri ai Planetei care doresc cu ardoare reducerea omenirii !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...