OZN-urile inspectează centralele nucleare

Distribuie!by “OZN-urile inspecteaza centralele nucleare În 1997, Robert Salas, fost locotenent major al Air Force, a povestit ca în 16 martie 1967, fiind comandant adjunct al unui echipaj de lansare a rachetelor nucleare Minuteman, la baza Air Force din Malmstrom (Montana), era de garda în punctul de comanda, aflat la […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“OZN-urile inspecteaza centralele nucleare

În 1997, Robert Salas, fost locotenent major al Air Force, a povestit ca în 16 martie 1967, fiind comandant adjunct al unui echipaj de lansare a rachetelor nucleare Minuteman, la baza Air Force din Malmstrom (Montana), era de garda în punctul de comanda, aflat la douazeci de metri sub pamant. La cateva ore dupa miezul noptii, a primit un telefon de la unul dintre soldatii de paza de la suprafata; acesta spunea ca el si alti militari urmareau cateva lumini misterioase care se deplasau deasupra silozurilor care adaposteau rachetele.


Peste cinci minute, acelasi soldat, de data aceasta, îngrozit, telefona din nou, spunand ca un OZN, iradiind o puternica lumina rosie, pluteste chiar langa poarta centrala. Salas si-a trezit seful si în timp ce-i povestea cele întamplate, pe panoul de alaturi, în dreptul fiecarei rachete nucleare, s-a aprins avertismentul „no go”, însemnand ca rachetele nu mai puteau fi lansate.

Situatia era neobisnuita, deoarece nu era nici pana de curent si nici semne ale vreunei defectiuni. Raportand situatia la comandament, acestia le-au destainuit ca un fenomen similar se petrece si la un alt grup de rachete. Si acolo fusesera semnalate OZN-uri în zona. Astfel de incidente s-au petrecut apoi si la baza aeriana Grand Forks (Dakota de Nord), la 30 martie si la 25 august 1966.


Un val de întamplari asemanatoare a fost semnalat si în 1975, cuprinzand practic toate bazele militare din nordul Statelor Unite. Un prim incident a avut loc în noaptea de 27 spre 28 octombrie 1975, la baza Loring din Limestone (Maine). Bizarele vizite s-au repetat apoi si la alte baze nucleare ale Air Force: din Wurtsmith (Michigan) la 30 octombrie, Grand Forks (Dakota de Nord) la 4 noiembrie, Malmstrom din Great Falls (Montana) în 7 si 9 noiembrie si 2 decembrie, Minot (Dakota de Nord) în 10 noiembrie 1975.

De pilda, la silozul K-7 al bazei Malmstrom, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie, senzorii electronici au semnalat violarea perimetrului de securitate. Echipa de interventie, venita în graba cu o masina, a zarit un obiect plutitor enorm, de dimensiunile unui teren de fotbal, care ilumina întreaga arie. Ofiterii au ordonat ca soldatii sa ocupe pozitii de lupta, dar acestia au refuzat sa mai înainteze. Imediat OZN-ul a început sa se înalte.

Cand a aparut pe ecranul unui radar NORAD, au fost trimise pentru interceptie doua avioane de vanatoare. Înainte însa ca acestea sa ajunga în zona, OZN-ul a atins înaltimea de 66 de kilometri, disparand de pe ecranul radarului. Surse credibile au afirmat ca dupa vizita obiectului, programele continand tintele respectivelor rachete au fost alterate. S-a decis la început înlocuirea vehiculului de reintrare în atmosfera, apoi a întregii rachete. „Inspectii” ale unor OZN-uri s-au semnalat si deasupra unor silozuri sovietice cu rachete, la Sverdlovsk în 1959, la Voronej în 1961, la Riabinsk în aceeasi perioada, la Hmelnitki (Ukraina) în 1982, langa baza de submarine din Baltica în 1983, langa Murmansk în 1984 etc.

În noaptea de 24 iulie 1984 un OZN avand forma unui cornet de înghetata, mare „cat trei terenuri de fotbal”, împodobit cu opt lumini orbitoare, a plutit aproape un sfert de ora deasupra complexului de reactoare nucleare de la Indian Point, pe malul fluviului Hudson, într-un spatiu total interzis zborurilor. Dupa ce s-a constatat ca identificarea e imposibila, s-a cerut trimiterea unui elicopter militar pentru a doborî intrusul. Înainte ca ostilitatile sa înceapa, obiectul s-a pus în miscare, disparand alene din campul vizual.

În seara de 4 martie 1988, la ora 22.30, un triunghi zburator a plutit în apropierea uzinei atomo-electrice „Perry Nuclear Power Plant”, de pe malul lacului Erie din SUA. Iar în 16 aprilie 1993 în Bayport (Florida), un politist a urmarit mai mult timp un OZN triunghiular urias, care dadea tarcoale centralei nucleare „Crystal River Nuclear Power Plant”. OZN-uri au fost vazute si deasupra centrelor de cercetare nucleara de la Oak Ridge (Tennessee), de la Hanford (Washington) ori de la Los Alamos, langa Albuquerque (New Mexico) etc.

Întamplari asemanatoare s-au raportat si în alte tari. În 12 martie 1991 un OZN triunghiular imens a plutit, timp de un minut, deasupra centralei nucleare din Tihange (Belgia). În 26 aprilie 1986, la Cernobal, la trei ore dupa producerea dezastrului, a aparut, plutind la circa 300 de metri deasupra reactorului avariat, un OZN cu diametrul de circa 6-8 metri. A îndreptat spre reactor doua fascicule de lumina purpurie, dupa care radioactivitatea a scazut în mod inexplicabil de la 3000 la 800 miliroentgeni pe ora. La Cernobal, în seara de 11 octombrie 1991, la ora 19.46, a mai avut loc o explozie. Din fericire n-au fost nici un fel de stricaciuni în reactoarele nucleare aflate dedesubtul unui zid de beton. OZN-urile au fost din nou prezente la fata locului. (Va urma)

DAN D. FARCAS”[1]

SURSE

  1. http://www.revistamagazin.ro/content/view/5957/4/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro