Pământul este înconjurat de un eficient scut invizibil

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un grup de cercetători de la Universitatea Colorado Boulder, din Statele Unite ale Americii, a descoperit că în jurul Pământului se află un scut invizibil, care blochează pătrunderea electronilor periculoși emiși în timpul furtunilor solare, relatează greatnews.ro.

Potrivit Phys.org, scutul s-ar afla în centura de radiații Van Allen și se „întinde” până la 11.000 de kilometri altitudine. Câmpul de protecție a fost detectat cu ajutorul a două sonde folosite pentru a studia centurile de radiații din jurul planetei noastre. Începe de la aproximativ 1.000 de kilometri de Pământ și este format din gaze încărcate electric.


earth-shield

Citat de greatnews.ro, directorul Laboratorului pentru fizică atmosferică și spațială din cadrul Universității Colorado Boulder, profesorul Daniel Baker, unul dintre conducătorii cercetării, spune că electronii se lovesc practic de un fel de geam de sticlă atunci când vor să intre în câmpul de protecţie.

Cercetătorii compară acest scut cu cel folosit pe nava spaţială din Star Trek, pentru a respinge focurile lansate de armele extratereştrilor. Experții nu au reușit să descopere cum s-a format acest scut, iar până acum se credea că electronii se deplasează cu viteze extreme, pătrund în atmosferă, dar sunt distruși treptat de interacțiunea cu moleculele de aer.


SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9330

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...