Pământul este protejat de un scut invizibil

Distribuie!

„Oamenii de stiinta au detectat un nou „scut invizibil”, la aproximativ 11.500 de kilometri deasupra Pamantului, care protejeaza planeta de electronii accelerati, care se deplaseaza foarte rapid prin spatiu, aproape cu viteza luminii.

Campul protector seamna cu acelea folosite de navele spatiale din serialul SF Star Trek, dar este cat se poate de real si existenta sa a fost demonstrata stiintific si anuntata in ultimul numar al revistei Nature, din luna noiembrie, informeaza CTA News.


Este vorba despre un strat cu proprietati surprinzatoare localizat la marginea cea mai apropiata de Terra a inelului exterior al centurii de radiatii Van Allen, care inconjoara planeta noastra – deci la 11.500 de kilometri altitudine.

Campul protector descoperit in 1958 de profesorul american James Van Allen, aflat la 40.000 de kilometri deasupra Pamantului, a fost studiat recent cu ajutorul unor sonde spatiale ale NASA, care ii poarta numele.


Acestea au descoperit un al treilea „inel spatial” de protectie al Pamantului, aflat in interiorul centurii de radiatii, care pare sa obstructioneze electronii accelerati care se deplaseaza spre atmosfera Pamantului.

„Este aproape asemanator fenomenului in care electronii se misca rapid spre un zid de sticla imaginar din spatiu. Ceva precum scuturile create de campurile de forta din serialul Star Trek. Vedem un scut invizibil care blocheaza acesti electroni. Este un fenomen extrem de enigmatic”, a spus Daniel Baker, conducatorul studiului care a aparut in revista Nature.

Pornind de la aceste noi observatii, de exemplu, oamenii de stiinta ar putea sa gaseasca in viitor amplasamente mai bune pentru satelitii trimisi pe orbita Pamantului.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/spatiu/pamantul-este-protejat-de-un-scut-invizibil-ca-in-star-trek-1335703
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...