Panama Papers: Familiile Rothschild și Rockefeller, Marea Finanță Mondială și conturile offshore

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel mai mare scandal de evaziune fiscală din istoria omenirii, Panama Papers, cea mai spectaculoasă incursiune în lumea obscură a finanțelor offshore, este abia la început.

Cum se știe, mai mult de 11,5 milioane de înregistrări financiare și juridice, care datează de aproape 40 de ani, conturează o structură secretă în care totul este permis, crima și corupția fiind elementele centrale.
Cele peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, pentru clienți proveniți din peste 200 de țări și teritorii, implică – la o primă strigare – 12 șefi de stat, 140 de politicieni și funcționari publici din întreaga lume, 33 de persoane și companii de pe lista neagră a guvernului SUA.
Dar și peste 500 de bănci, filiale și sucursale, care au creat mai mult de 15.000 de companii offshore.


panamapapers banciÎn Top 10 al băncilor făcut public de Panama Papers se află și (se putea altfel?) Rothschild Trust Guernsey Limited…

Rothschild și Rockefeller nu sunt doar două dintre cele mai bogate și influente familii din lume, ci fac parte din aproape toate legendele (și nu numai) în ceea ce privește conspirațiile mondiale și noua ordine mondială.


Așadar, banca implicată în scandalul mondial Panama Papers, Rothschild Trust Guernsey Limited, aparține familiei Rothschild, o dinastie europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea.
Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816, spune Wikipedia.
O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria.
În anii 1800, familia era considerată a fi de departe posesoarea celei mai mari averi private din lume, precum și de departe detinatoarea celei mai imense avutii din istoria lumii moderne.
În prezent, afacerile familiei Rothschild sunt la o scară mai mică decât cele din timpul secolului al XIX-lea, deși cuprind o gamă diversă de domenii, printre care gestionarea privată a activelor, consultanță financiară, agricultura mixtă, vinicultură și acțiuni de caritate.

Primul membru al familiei despre care se cunoaște că a folosit numele „Rothschild” a fost Izaak Elchanan Rothschild, care s-a născut în 1577.
Numele înseamnă „Scut Roșu” în germana veche.
Ascensiunea familiei pe plan internațional a început în 1744, odată cu nașterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt am Main, Germania.

rockefeller-rothschildjpg-620x450
Era fiul lui Amschel Moses Rothschild (n. circa 1710), un schimbător de valută care făcea afaceri cu Prințul de Hesse.
Născut în ghetoul numit „Judengasse” sau Aleea evreiască din Frankfurt, Mayer a întemeiat o casă de finanțe și și-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea, mai spune Wikipedia.
Stema familiei Rothschild conține un pumn care strânge cinci săgeți simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referință la Psalmul 127: „Ca săgețile în mâinile unui războinic”…

“Panama Papers”, un imens scandal internaţional de afaceri ilegale şi spălare de bani

Iată un scandal internaţional – “Panama Papers” – pe care pe mine mă pune pe gânduri. Dar, mai întâi, un rezumat al scandalului, aşa cum putem citi pe mediafax.ro:

Aproximativ 11 milioane de documente au fost făcute publice, dezvăluind cum unii dintre cei mai bogaţi oameni de pe plantetă, printre care şi români, se folosesc de diverse scheme pentru a-şi ascunde averile, informează BBC. Potrivit informaţiilor oferite de BBC, documentele ar aparţine uneia dintre cele mai bine ascunse companii din lume, firma de avocaţi Mossack Fonseca din Panama. Aceştia arată cum Mossack Fonseca a ajutat diverşi clineţi în spălarea de bani, evitarea de sancţiuni ori a taxelor.

Documentele arată legături către 72 de actuali sau foşti şefi de state, inclusiv dictatori acuzaţi de jafuri în propriile ţări. Se pare că milioanele de documente au fost trimise către ziarul german Suddeutsche Zeitung cu ajutorul Consorţiului Internaţional de Investigaţii Jurnalistice, iar BBC Panorama este printre cele 107 organizaţii media din 78 de ţări ce au analizat documentele, identitatea sursei iniţiale rămânând însă un mister.

Pe lista clienţilor se află, potrivit Le soir, apropiaţi ai preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care ar fi rulat 2 miliarde de dolari, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi fostul premier, Pavlo Lazarenko, premierul islandez, Sigmundur David Gunnlaugsson, regele Salman al Arabiei Saudite, copiii preşedintelui Azerbaidjanului, preşedintele argentinian Mauricio Macri, fostul premier irakian Ayad Allawi, premierul pakistanez Nawaz Sharif, tatăl premierului britanic David Cameron, Michel Platini şi Lionel Messi.

P.S. Haideţi să vă spun gândurile mele iniţiale legate de acest scandal:

1) Eu nu cred în investigaţii oneste, mai ales în mass-media oficială. Probabil că este vorba de o reglare de conturi între diferite bande (fracţiuni) din Oculta Mondială. Pentru că, da, dacă vă vine să credeţi sau nu, nu există unitate în Oculta Mondială. Astfel, se explică certurile (aparent inexplicabile) între unele corporaţii, puteri ale lumii, oameni de afaceri, politicieni etc. Deşi Oculta Mondială are aceleaşi idealuri, acum, prin acest scandal, se încearcă reglarea unor conturi. Sunt absolut sigur că documentele sunt reale, însă, la fel de sigur sunt că se încearcă izbucnirea unor scandaluri politice artificiale. Totodată, sunt la fel de sigur că din listă lipsesc nume prea importante pentru a fi date publicităţii.

La fel şi cu traficul de droguri. Unde veţi vedea arestări şi condamnări ale unor mari traficanţi de droguri, să ştiţi că acolo e vorba de o reglare de conturi între bande rivale care îşi împart aceleaşi teritoriu şi au “spart” înţelegerile iniţiale. Probabil că şi în Oculta Mondială se întâmplă acelaşi lucru.

2) Mi se pare suspect că pe lista “mafioţilor” din Panama Papers, se află şi numele premierului islandez Sigmundur David Gunnlaugsson, el fiind prim-ministrul unei ţări care a rupt legăturile cu FMI şi cu marii bancheri internaţionali. Credeţi că e întâmplător?

3) Mi se pare la fel de ciudat că pe această listă nu-i găsesc pe Soroş, pe Warren Buffett, pe Bill Gates, pe vreun Rothschild sau Rockefeller (membri marcanţi ai Ocultei Mondiale) şi pe alţi miliardari celebri ai planetei. O fi ei atât de curaţi sau se află în tabăra “care trebuie” a Ocultei?

4) De asemenea, nu-l văd în această listă pe preşedintele Turciei, Erdogan, despre care se cunoaşte că a făcut afaceri cu organizaţia teroristă ISIS. Apropo, această anchetă jurnalistică impresionantă nu a găsit nimic de ISIS, organizaţia teroristă care produce atâtea tragedii în Europa? ISIS nu-şi procură banii tot prin intermediul unor afaceri ilegale? De ce nu aflăm de ea nimic!?

SURSE

  1. http://www.banatulazi.ro/panamapapers-familia-rothschild-implicata-in-cel-mai-mare-scandal-mafiot-din-istoria-omenirii/
  2. http://www.lovendal.ro/wp52/panama-papers-un-imens-scandal-international-de-afaceri-ilegale-si-spalare-de-bani-sa-va-spun-ce-se-intampla-cu-adevarat-are-loc-o-reglare-de-conturi-in-interiorul-ocultei-mondiale/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...