• Fără categorie

Paraguay a interzis materialele despre “ideologia de gen” în școlile publice

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Paraguay a INTERZIS materialele despre „IDEOLOGIA DE GEN” în școlile publice.

Ministerul Educației din Paraguay a interzis școlilor publice să folosească sau să difuzeze materiale privind „ideologia de gen”, o măsură pe care criticii o consideră discriminatorie față de femei și persoanele LGBTQ.


Nota NBC News (publicație progresistă): Termenul „ideologie de gen”, conform unui grup local de susținere, a fost inventat de conservatori pentru a justifica discriminarea împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ.

La o conferință de presă din septembrie, ministrul educației Enrique Riera a declarat că guvernul recunoaște „valorile tradiționale” și „familia tradițională”, alcătuită din „tată, mamă și copii”.


„Respectăm în mod firesc și opțiunile diferite, dar nu le vom institui în școlile noastre publice”, a declarat Riera, potrivit ziarului local ABC Color.

Riera, care a emis oficial interdicția într-o rezoluție din 10 octombrie, a numit în mod specific drept material problematic declarația că „sexul este un construct social”. Sub presiunea grupurilor conservatoare, Riera a mai spus într-un discurs pe 5 octombrie că el însuși ar arde orice carte care răspândește „ideologia de gen”.

SOMOSGAY (în românește s-ar traduce SUNTEMGAY), o organizație de susținere a LGBTQ din Paraguay, a condamnat interdicția într-o declarație, adăugând că termenul „ideologie de gen” a fost „inventat de grupuri conservatoare pentru a-și păstra justificarea violenței și discriminării împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ”.

Criticii au mai spus că rezoluția lui Riera este o încălcare directă a angajamentului Paraguayului față de acordurile internaționale privind sănătatea sexuală și discriminarea de gen.

„Ceea ce se întâmplă aici cu adevarat este suprimarea educației despre egalitate și discriminare, care este o obligație internațională a statului paraguayan”, a spus într-o declarație Erika Guevara Rosas, directorul pentru America la Amnesty International.

Acordul de la Montevideo, adoptat de Paraguay și alte națiuni latino-americane în 2013, cere acestor țări să pună capăt discriminării pe baza orientării sexuale și a identității de gen și să garanteze accesul la informații complete privind serviciile de sănătate sexuală.

„Excluderea din curriculum a educației privind egalitatea echivalează cu promovarea de către stat a violenței și a discriminării, cu consecințe extrem de grave”, a mai spus Guevara Rosas.

În timp ce activitatea homosexuală este legal permisă în Paraguay, țara are o interdicție constituțională privind căsătoria între persoane de același sex și nu există nicio legislație cu intenția de a combate discriminarea pe baza orientării sexuale.”[1]

SURSE

  1. http://ortodoxinfo.ro/2017/10/28/paraguay-interzis-materialele-despre-ideologia-de-gen-scolile-publice/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Zona 51 și avionul-spion U-2

Enigmă: De ce TFL-iștii nu strigă niciodată contra serviciilor?

Rețeaua de tuneluri din Munții Vrancei

Aviația militară iugoslavă și OZN-urile

Războiul psihotronic, armele electromagnetice și controlul minții: Trăim într-o eră în care radiațiile electromagnetice sunt folosite pe ascuns împotriva noastră

Închide