Paraguay a interzis materialele despre “ideologia de gen” în școlile publice

by “Paraguay a INTERZIS materialele despre „IDEOLOGIA DE GEN” în școlile publice. Ministerul Educației din Paraguay a interzis școlilor publice să folosească sau să difuzeze materiale privind „ideologia de gen”, o măsură pe care criticii o consideră discriminatorie față de femei și persoanele LGBTQ. Nota NBC News (publicație progresistă): Termenul […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Paraguay a INTERZIS materialele despre „IDEOLOGIA DE GEN” în școlile publice.

Ministerul Educației din Paraguay a interzis școlilor publice să folosească sau să difuzeze materiale privind „ideologia de gen”, o măsură pe care criticii o consideră discriminatorie față de femei și persoanele LGBTQ.


Nota NBC News (publicație progresistă): Termenul „ideologie de gen”, conform unui grup local de susținere, a fost inventat de conservatori pentru a justifica discriminarea împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ.

La o conferință de presă din septembrie, ministrul educației Enrique Riera a declarat că guvernul recunoaște „valorile tradiționale” și „familia tradițională”, alcătuită din „tată, mamă și copii”.


„Respectăm în mod firesc și opțiunile diferite, dar nu le vom institui în școlile noastre publice”, a declarat Riera, potrivit ziarului local ABC Color.

Riera, care a emis oficial interdicția într-o rezoluție din 10 octombrie, a numit în mod specific drept material problematic declarația că „sexul este un construct social”. Sub presiunea grupurilor conservatoare, Riera a mai spus într-un discurs pe 5 octombrie că el însuși ar arde orice carte care răspândește „ideologia de gen”.

SOMOSGAY (în românește s-ar traduce SUNTEMGAY), o organizație de susținere a LGBTQ din Paraguay, a condamnat interdicția într-o declarație, adăugând că termenul „ideologie de gen” a fost „inventat de grupuri conservatoare pentru a-și păstra justificarea violenței și discriminării împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ”.

Criticii au mai spus că rezoluția lui Riera este o încălcare directă a angajamentului Paraguayului față de acordurile internaționale privind sănătatea sexuală și discriminarea de gen.

„Ceea ce se întâmplă aici cu adevarat este suprimarea educației despre egalitate și discriminare, care este o obligație internațională a statului paraguayan”, a spus într-o declarație Erika Guevara Rosas, directorul pentru America la Amnesty International.

Acordul de la Montevideo, adoptat de Paraguay și alte națiuni latino-americane în 2013, cere acestor țări să pună capăt discriminării pe baza orientării sexuale și a identității de gen și să garanteze accesul la informații complete privind serviciile de sănătate sexuală.

„Excluderea din curriculum a educației privind egalitatea echivalează cu promovarea de către stat a violenței și a discriminării, cu consecințe extrem de grave”, a mai spus Guevara Rosas.

În timp ce activitatea homosexuală este legal permisă în Paraguay, țara are o interdicție constituțională privind căsătoria între persoane de același sex și nu există nicio legislație cu intenția de a combate discriminarea pe baza orientării sexuale.”[1]

SURSE

  1. http://ortodoxinfo.ro/2017/10/28/paraguay-interzis-materialele-despre-ideologia-de-gen-scolile-publice/
  2. Foto: Internet

Citiți și...

Corectitudinea Politică a Neomarxiștilor: O uniune studentească britanică cere scoaterea unor filosofi precum Platon, Decartes și Kant din programa pe motiv ca sunt albi
Gabriele Kuby, sociolog german: "Distrugerea familiei și a libertății este adevărata miza a revoluției sexuale și a teoriei gender"
Anarhiștii lui George Soros au provocat haos în SUA
Comunismul American - Neomarxism - Poliția Gândirii - Corectitudinea Politică - Școala de la Frankfurt
Româncă condamnată la închisoare că s-a opus ca statul finlandez să-i ”confiște” copiii. Imagini ce te pot afecta emoțional!
Irlanda, țară cu o puternică tradiție catolică, are de azi un premier homosexual de origine indiană
Suedia, sub ocupația imigranților: Statul este în pragul prăbușirii
Producătorul serialului pro-homosexual „O familie modernă” de la Pro TV insultă creștinii care sunt de acord cu politica anti-imigrație a lui Trump: "Creștinismul vostru e de rahat! Fuck you!"
Premierul sârb, Ana Brnabic, homosexuală declarată, participă la Gay Pride din Belgrad
California: Un travestit cu aspect demonic, adus să le citească povești copiilor la librăria Michelle Obama
Gabriele Kuby: „România nu este deloc înapoiată, ci dimpotrivă. Să nu credeţi că toate lucrurile bune vin din Occident”
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Jucker, un simpatizant al lui Karl Marx: Marx nu este responsabil pentru toate atrocitățile moștenitorilor săi! Jean-Claude Juncker a participat la festivitățile organizate de oficialii localității germane Trier în cinstea împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx, care, alături de Friedrich Engels, a pus bazele doctrinei comuniste
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro