Paraguay a interzis materialele despre “ideologia de gen” în școlile publice

by “Paraguay a INTERZIS materialele despre „IDEOLOGIA DE GEN” în școlile publice. Ministerul Educației din Paraguay a interzis școlilor publice să folosească sau să difuzeze materiale privind „ideologia de gen”, o măsură pe care criticii o consideră discriminatorie față de femei și persoanele LGBTQ. Nota NBC News (publicație progresistă): Termenul […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Paraguay a INTERZIS materialele despre „IDEOLOGIA DE GEN” în școlile publice.

Ministerul Educației din Paraguay a interzis școlilor publice să folosească sau să difuzeze materiale privind „ideologia de gen”, o măsură pe care criticii o consideră discriminatorie față de femei și persoanele LGBTQ.


Nota NBC News (publicație progresistă): Termenul „ideologie de gen”, conform unui grup local de susținere, a fost inventat de conservatori pentru a justifica discriminarea împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ.

La o conferință de presă din septembrie, ministrul educației Enrique Riera a declarat că guvernul recunoaște „valorile tradiționale” și „familia tradițională”, alcătuită din „tată, mamă și copii”.


„Respectăm în mod firesc și opțiunile diferite, dar nu le vom institui în școlile noastre publice”, a declarat Riera, potrivit ziarului local ABC Color.

Riera, care a emis oficial interdicția într-o rezoluție din 10 octombrie, a numit în mod specific drept material problematic declarația că „sexul este un construct social”. Sub presiunea grupurilor conservatoare, Riera a mai spus într-un discurs pe 5 octombrie că el însuși ar arde orice carte care răspândește „ideologia de gen”.

SOMOSGAY (în românește s-ar traduce SUNTEMGAY), o organizație de susținere a LGBTQ din Paraguay, a condamnat interdicția într-o declarație, adăugând că termenul „ideologie de gen” a fost „inventat de grupuri conservatoare pentru a-și păstra justificarea violenței și discriminării împotriva femeilor și a persoanelor LGBTQ”.

Criticii au mai spus că rezoluția lui Riera este o încălcare directă a angajamentului Paraguayului față de acordurile internaționale privind sănătatea sexuală și discriminarea de gen.

„Ceea ce se întâmplă aici cu adevarat este suprimarea educației despre egalitate și discriminare, care este o obligație internațională a statului paraguayan”, a spus într-o declarație Erika Guevara Rosas, directorul pentru America la Amnesty International.

Acordul de la Montevideo, adoptat de Paraguay și alte națiuni latino-americane în 2013, cere acestor țări să pună capăt discriminării pe baza orientării sexuale și a identității de gen și să garanteze accesul la informații complete privind serviciile de sănătate sexuală.

„Excluderea din curriculum a educației privind egalitatea echivalează cu promovarea de către stat a violenței și a discriminării, cu consecințe extrem de grave”, a mai spus Guevara Rosas.

În timp ce activitatea homosexuală este legal permisă în Paraguay, țara are o interdicție constituțională privind căsătoria între persoane de același sex și nu există nicio legislație cu intenția de a combate discriminarea pe baza orientării sexuale.”[1]

SURSE

  1. http://ortodoxinfo.ro/2017/10/28/paraguay-interzis-materialele-despre-ideologia-de-gen-scolile-publice/
  2. Foto: Internet

Citiți și...

Cenzură Marxistă: Huffington Post a șters de pe site un articol în care autorul îi dădea dreptate lui Trump în privința imigranților. Ziaristul acuza corectitudinea politică a presei care se teme să scrie despre problemele create de imigranți
Norvegia neomarxistă - Pentru prima dată în istoria țării numărul ateilor l-a depăşit pe cel al credincioşilor
Ungaria sancționată de către UE, după ce a dorit să interzică Fundația pentru o Societate Deschisă "George Soros" și toate ONG-urile lui George Soros
Luați o porție de multiculturalism! „Femeile, o specie pe cale de dispariție în inima Parisului”, reportajul zguduitor despre cum au ajuns migranții și musulmanii să facă legea într-un cartier parizian: "Dacă ieșim din casă riscăm să fim violate!"
Germania: Curtea Constituțională a respins o tentativă a Verzilor de a forța un vot parlamentar privind legalizarea căsătoriilor homosexuale
Marea Britanie: Ministrul Educației a declarat că va fi campionul revoluției schimbării de gen, prin care băieții se pot declara fetițe și fetițele băieți. Pedepse aspre pentru cei care vor folosi cuvântul homosexual cu sens peiorativ
Un student a fost exmatriculat pentru că și-a manifestat pe Facebook dezacordul cu căsătoriile homosexuale
Profesor universitar: Matematica este rasistă pentru că albii au un avantaj natural... Oare algebra și geometria ar trebui interzise în numele egalității?
O florăreasă din SUA riscă să-şi piardă munca de o viaţă, deoarece crede că libertatea de conştiinţă nu e de vânzare
Legea pumnului în gură. Cum moare libertatea de exprimare în „statul polițienesc” al lui Merkel
Franța: Activiștii de stânga și imigranții ilegali au invadat Catedrala Saint-Denis, care adăpostește mormintele regilor francezi
Cine și de ce finanțează mișcarea transgender?
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro