Parchetul General: “Ion Iliescu și Petre Roman sunt inculpați în Dosarul Mineriadei, pentru crime contra umanității”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu si Gelu Voican Voiculescu au fost inculpati oficial de Parchetul General in Dosarul Mineriadei din 1990.

Un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie informeaza ca procurori militari au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, fata de inculpatii:


– Ion Iliescu, la data savarsirii faptelor, presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si presedinte ales al Romaniei;

– Petre Roman, pe atunci, prim-ministru al guvernului interimar;


– Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru;

– Dumitru Nicolae, prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale;

– Virgil Magureanu, pe atunci director al Serviciului Roman de Informatii;

– general in rezerva Cristian Florescu, atunci adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Toti sunt acuzati ca, in perioada 11 – 15 iunie 1990, au decis, organizat si coordonat un atac generalizat si sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii si a populatiei din Bucuresti.

In acest atac, acuzatii au implicat participarea fortelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si a unui numar de peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii.

Potrivit procurorilor, acest atac a avut urmatoarele consecinte:

1. uciderea prin impuscare a 4 persoane si ranirea prin impuscare a 3 persoane;

2. vatamarea integritatii fizice sau psihice a unui numar total de 1.269 de persoane;

3. privarea de dreptul fundamental la libertate, pe motive de ordin politic, a unui numar total de 1.242 de persoane.

Procurorii au mai dispus punerea in miscarea actiunii penale sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii si fata de alti inculpati:
– amiral in rezerva Emil Dumitrescu, pe atunci membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si sef al Directiei Generale de Cultura, Presa si Sport din cadrul Ministerului de Interne;

– Benedict Cazemir Ionescu, vicepresedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala;

– Adrian Sarbu, care atunci era sef de cabinet si consilier al premierului Roman;

– Miron Cozma, presedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere “Valea Jiului”;

– Matei Drelia, lider de sindicat la Exploatarea Miniera Barbateni;

– Cornel Burlec Plaies, ministru adjunct la Ministerul Minelor;

– general in rezerva Vasile Dobrinoiu, comandant al Scolii Militare Superioare de Ofiteri a Ministerului de Interne;

– general in rezerva Petre Petre, comandant al Unitatii Militare 0575 Magurele, apartinand Ministerului de Interne.

Acestia sunt acuzati ca au aderat la atacul generalizat si sistematic lansat impotriva unei populatii civile, de catre primii inculpati.

Procurorul militar Marian Lazar, de la Parchetul ICCJ, a mai anuntat ca in dosar se efectueaza in continuare urmarirea penala fata de alti 18 suspecti, tot pentru infractiuni impotriva umanitatii.

Iata cum se apara cativa dintre inculpatii din acest dosar, inclusiv Petre Roman si Miron Cozma.

Amintim ca, in 9 martie 2015, instanta suprema a confirmat decizia procurorilor Parchetului ICCJ de redeschidere a urmaririi penale in Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Apoi, procurorii au inceput, in octombrie 2015, urmarirea penala pe numele mai multor persoane, in calitatea de suspect.

Acum, odata cu punerea in miscare a actiunii penale, acestia au calitatea de inculpati, iar de la acest moment dosarul este aproape de finalizare si trimitere in instanta.”[1]

SURSE

  1. http://m.ziare.com/ion-iliescu/parchetul-general-ion-iliescu-si-petre-roman-sunt-inculpati-in-dosarul-mineriadei-pentru-crime-contra-umanitatii-1447818
  2. Foto: ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Corneliu Vadim Tudor - "Masoneria"
În 2008, Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloș, dorea soia modificată genetic
Program spion ascuns descoperit in smartphone-urile din China ! Programul de spionaj se afla localizat in sistemul de operare Star N9500 ! Hacker-ii pot accesa apoi foarte usor telefonul si pot avea acces la inregistrare ambientala audio si video !
Ilie Şerbănescu: Preluarea resurselor de petrol și gaze ale României au fost condiționalitate pentru admiterea în UE
Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, dorește ca România să lupte împotriva naționalismului
Guvernul Masonic al Romaniei obliga tinerii intre 20-35 de ani sa participe la apararea tarii in caz de razboi! Pai nu ziceau ei ca "ne apara NATO" ? Acum vedem ca NATO e decat o organizatie criminala fara vreun interes sa apare vreo tara membra!
Un think-tank american, condus de un fost asistent al președintelui George W. Bush, scrie pe larg despre „armata loială de fantome românești ale lui Soroș” care „caută să transforme cultura creștină a României” și „să influențeze politica țării”
Initium - o substanță extrem de toxică testată în premieră mondială pe români
Adevăruri despre Covid-19
Petiție: "Cerem suspendarea președintelui Iohannis"
Sistemul se activează. Proteste masive. Apelul #rezist către multinaționale
Coaliția pentru Familie: „Nu există nicio diferență între mijloacele și metodele ziarului «Adevărul» din 1990 și cele folosite astăzi”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Guvernul, Președinția și CSAT pregătesc cadru legal pentru primirea unui val mare de refugiați în România

Teatrul Național București, corect politic. Acesta se disociază de conținutul conferinței la care a fost invitată Kim Davis, americanca ce a refuzat oficierea de căsătorii între persoanele de același sex

Secretele Sistemului Monetar Internațional – bani din nimic – mecanica creării banilor

Misterele egiptenilor: Thoth Atlantul, Școala Misterelor și secretul vieții veșnice

Ambasadorul lui Obama în Siria recunoaște: “Planul americanilor de a-l răsturna de la putere pe Assad a eșuat. Am crezut că dezintegrarea Siriei era inevitabilă, dar acest scenariu nu mai poate fi pus în practică”

Închide