Pentagonul a dezvoltat o metodă pentru identificarea și urmărirea de la distanță a persoanelor pe baza bătăilor inimii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ca și cum recunoașterea facială și folosirea amprentelor digitale nu ar fi suficient de înfricoșătoare, Pentagonul a dezvoltat o metodă pentru identificarea și urmărirea de la distanță a persoanelor pe baza bătăilor inimii.

Bătăile inimii sunt la fel de unice și distinctive ca amprentele, dar în plus ele pot fi citite de la distanță. Și de asta profită Pentagonul, potrivit unui raport din MIT Technology Review.


Dezvoltată pentru a identifica combatanții din zonele de război, ideea este de a asculta acele semnături cardiace unice folosind un laser cu infraroșu. Spre deosebire de alte metode de identificare, cum ar fi recunoașterea facială, este imposibil să deghizezi bătăile inimii în vreun fel. Metoda laser funcționează, de asemenea, prin îmbrăcăminte la o distanță de până la 200 de metri (219 de yarzi). În viitor, această gamă ar putea fi extinsă pentru a fi și mai lungă.

Nu vreau să spun că ai putea să faci identificarea din spațiu”, a spus Steward Remaly, de la Biroul de asistență tehnică de combatere a terorismului de la Pentagon, la examinarea tehnologiei MIT, „dar identificarea de la distanţe mai lungi ar fi de aşteptat să fie posibilă”.


Prototipul de ascultare cu laser infraroșu se numește Jetson și funcționează folosind o tehnică numită vibrometrie laser. Măsoară vibrațiile de pe o suprafață prin examinarea deplasării Doppler a fasciculelor laser reflectate și poate detecta bătăile inimii prin măsurarea mișcării pe suprafața trupului cauzată de bătăile inimii. Aceasta înseamnă că tehnica permite citirea bătăilor inimii prin îmbrăcăminte mai subțire, cum ar fi cămășile, dar nu și prin îmbrăcămintea mai groasă, cum ar fi paltoanele.

Cercetătorii care lucrează la proiect spun că detectarea semnăturilor cardiace este mai precisă decât recunoașterea facială, care este afectată de probleme, în special atunci când caută să identifice fețele femeilor sau ale persoanelor de culoare. Remaly spune că metoda de identificare a semnăturilor cardiace are o rată de precizie de 95%, ceea ce este cu siguranță impresionant.

O limitare a tehnologiei este însă că are nevoie de o bază de date cu semnături cardiace pentru a potrivi semnalele detectate cu persoanele. Pentagonul colectează deja date biometrice în zone precum Irak și Afganistan, astfel că poate începe acum să colecteze informații şi despre semnături cardiace.

Deși dezvoltatorii tehnologiei spun că are multe alte utilizări, cum ar fi ajutarea medicilor să depisteze de la distanță problemele cardiace ale pacienților, este, de asemenea, un imens semnal de alarmă cu privire la cât de imposibil este să evadezi supravegherea în societatea noastră modernă.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=22607
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Conspirațiile și crimele care au pus temeliile băncilor americane

Piramida Lunii din Mexic

Donald Trump nu crede în așa-zisa “implicare a Rusiei în alegerile din SUA”

SUA au rămas proprietatea Marii Britanii, iar Marea Britanie este proprietatea Vaticanului

Starețul Mănăstirii Putna acuză ”maimuțăreala europeană” și amestecul ambasadelor: Mai este acest popor liber? Eu nu prea mai văd libertate

Închide