Pentagonul a publicat fotografii cu abuzurile comise de militari americani in Irak si Afganistan

Distribuie!by Pentagonul a publicat o serie de fotografii privind abuzurile comise de militari americani in Irak si Afganistan asupra unor detinuti la inceputul anilor 2000, continutul lor fiind insa foarte diminuat, relateaza AFP. Cele 198 de fotografii vizibile pe site-ul Pentagonului arata in majoritate prim-planuri ale unor leziuni sau lovituri […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pentagonul a publicat o serie de fotografii privind abuzurile comise de militari americani in Irak si Afganistan asupra unor detinuti la inceputul anilor 2000, continutul lor fiind insa foarte diminuat, relateaza AFP.

Cele 198 de fotografii vizibile pe site-ul Pentagonului arata in majoritate prim-planuri ale unor leziuni sau lovituri putin spectaculoase, mult mai putin dramatice decat fotografiile teribile din inchisoarea de la Abou Ghraib, din Irak.


1023159168 Cafy2z_VAAIhb8c 56a9c7abc4618877798b45bd

Aceste imagini publicate de media in 2004 au provocat un scandal international si au condus la mai multe condamnari ale unor soldati americani la Curtea Martiala. Pentagonul a publicat 198 de fotografii in cadrul unei indelungate lupte juridice cu Aclu, o puternica asociatie pentru apararea drepturilor civile americane. Aceasta asociatie lupta din 2004 pentru a obtine publicarea a 2.000 de fotografii detinute de autoritatile americane si care contin imagini ale unor cazuri de tortura si rele tratamente.

Aclu a criticat vineri faptul ca autoritatile americane nu au publicat decat o mica parte din fotografiile pe care le detin. “Aceste imagini risca sa induca in eroare publicul privind dimensiunea reala a abuzurilor”, a declarat Jameel Jaffer, director adjunct pentru probleme juridice din cadrul ong-ului. “Ele ilustreaza numai o mica parte” din “tortura practicata de guvernul american”, a mentionat, in alt comunicat, Naureen Shah de la Amnesty International.


Potrivit unui purtator de cuvant al Pentagonului, cel putin una din anchetele oficiale, din care se afla extrase in fotografiile publicate, au dus la condamnarea la inchisoare pe viata. Un numar de 11 militari americani au fost condamnati de Curtea Martiala in urma unor dezvaluiri privind abuzurile comise la Abou Ghraib.

SURSE

  1. http://www.stiripesurse.ro/pentagonul-a-publicat-fotografii-cu-abuzurile-comise-de-militari-americani-in-irak-si-afganistan_981666.html
  2. https://www.rt.com/news/330444-pentagon-torture-photos-release/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro