Pentagonul a trimis “din greșeală” Antrax către 11 state americane, dar și în Coreea de Sud

by “Departamentul american al Apararii a anuntat ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive. In loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ. Oficialii s-au temut de o contaminare cu bacilul potential […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Departamentul american al Apararii a anuntat ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive. In loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ.

Oficialii s-au temut de o contaminare cu bacilul potential mortal si au solicitat masuri sporite de siguranta: patru civili au primit tratament preventiv si 20 de soldati sunt monitorizati, scrie NPR.


Mostrele au fost trimise prin companii comerciale de transport, insa Pentagonul sustine ca nu exista niciun risc “cunoscut” la adresa publicului.

Sporii de antrax trebuiau sa fie inactivi, dupa iradiere, insa cel putin un laborator, cel din Maryland, a raportat ca sporii erau activi. Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au lansat o ancheta.


In ceea ce priveste scopul trimiterii mostrelor de catre Pentagon, se pare ca acestea erau destinate dezvoltarii unor teste de depistare a antraxului.”[1]

“Armata Statelor Unite a cerut o verificare a modului in care se lucreaza cu antraxul, dupa ce au descoperit mai multe cazuri in care au fost livrate din greseala mostre active, in loc de unele inactive, unor laboratoare.

Pentagonul a informat ca se crede ca antrax activ a fost trimis in mod eronat la 24 de laboratoare, printre care in 11 state americane, dar si in Coreea de Sud si Australia, potrivit BBC.

Desi mostrele au fost trimise prin companii comerciale de transport, Pentagonul sustine ca nu exista niciun risc “cunoscut” la adresa publicului.

Initial, Departamentul american al Apararii a anuntat miercuri ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive si, in loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ. Livrarile respective au avut loc in perioada martie 2014 – aprilie 2015, a declarat un oficial american citat de Reuters.

Ulterior, vineri, Departamentul Apararii a informat ca au fost identificate mai multe cazuri de livrari eronate de antrax activ, inclusiv o mostra suspecta dintr-un lot din 2008 trimisa in Australia. Nu se stie deocamdata cand a fost livrat bacilul in aceasta tara.

Drept urmare, armata a ordonat tuturor laboratoarelor care au primit in trecut mostre inactive de antrax sa le verifice. De asemenea, specialistilor li s-a recomandat sa inceteze sa lucreze cu aceste mostre pana cand situatia este clarificata.

Inca de miercuri, oficialii americani s-au temut de o contaminare cu bacilul potential mortal si au solicitat masuri sporite de siguranta: patru civili au primit tratament preventiv si 20 de soldati sunt monitorizati.

Bacteria este extrem de infectioasa, se transmite pe calea aerului si poate infecta oamenii.”[1][2]

Ce este Antrax-ul ?

“Antraxul sau cărbunele sau dalac este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis, boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor, fiind întâlnită mai frecvent la paricopitate ( bovine, caprine, ovine).Agentul patogen al bolii a fost descoperit în anul 1849 de medicul german Aloys Pollender, fiind un bacil aerob, sporulat, sub formă de bastonașe, Gram pozitiv, în forma vegetativă fiind capsulat (capsulă care-l protejează în sânge de fagocitare).

Antraxul sau dalacul este răspândit pe tot globul boala având o incidență mai mare în locurile umede, mlaștini, zone inundabile, unde pot fi transportații sporii bacteriei (forma de rezistență) care provin din cadavrele animalelor îmbolnăvite de antrax.

Boala este amintită în Biblie, la greci din timpul lui Homer, sau la romani din timpul lui Ovidiu, medicii arabi numesc boala apărută la om focul persic. Existența bolii la animale sălbatice este observată din secolul IX de atunci este considerată ca o boală cu forme epidemice.

Bacilul antraxului este descris de Robert Koch 1877, ulterior s-a încercat prin diferite experimentări germane, engleze, sovietice și americane folosirea bacilului antraxului, ca și agentul pestei (Yersinia pestis) ca armă biologică în războaie, sau de organizații fundamentaliste prin actele de terorism.”[3]

SURSE

1. http://www.ziare.com/international/america/cum-a-trimis-pentagonul-din-greseala-o-arma-biologica-in-coreea-de-sud-1365690

2. http://www.ziare.com/international/america/pentagonul-a-trimis-din-greseala-antrax-in-australia-si-coreea-de-sud-ce-masuri-ordona-armata-1365975

3. https://ro.wikipedia.org/wiki/Antrax

4. Foto: mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Disparitia avionului malaezian - 6 lucruri care nu s-au spus la TV despre zborul 370! Telefoanele pasagerilor din avionul Malaysia Airlines inca SUNA! 20 de angajati ai unei companii high-tech orientata catre energie libera se aflau in acel moment in avion!
Obama a recunoscut din greseala: "noi am antrenat Statul Islamic (ISIL)" ! Casa Alba a modificat rapid discursul "pentru a nu crea confuzie" !
Nationalistii din Europa s-au intalnit la Milano pentru a planui iesirea din UE, denuntarea globalizarii si protejarea de catre imigranti
Wikileaks: Cum îi dădea George Soros indicații lui Hillary Clinton în legătură cu criza din Albania, în 2015
Norvegia neomarxistă - Pentru prima dată în istoria țării numărul ateilor l-a depăşit pe cel al credincioşilor
Papa Francisc susține Noua Ordine Mondială și dorește cât mai mulți imigranți
Ungaria: Proteste ale globaliștilor pro-UE împotriva naționalistului Viktor Orban, după ce Viktor Orban a dorit să interzică Fundația pentru o Societate Deschisă “George Soros” și toate ONG-urile lui George Soros
Faptul divers multicultural
Cum a „descoperit“ CIA că în 1954 Hitler era viu, în Columbia
Serbia dispusă să renunțe la aderarea la UE pentru Kosovo: Nu vom recunoaște Kosovo de dragul aderării la Uniunea Europeană
Arde Suedia: Imigranții au transformat-o în teatru de război
Donald Trump a oprit programul CIA de antrenare a teroriștilor ISIS în Siria. “Rebelii moderați” sunt, de fapt, teroriștii ISIS
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro