Pentagonul a trimis “din greșeală” Antrax către 11 state americane, dar și în Coreea de Sud

by “Departamentul american al Apararii a anuntat ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive. In loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ. Oficialii s-au temut de o contaminare cu bacilul potential […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Departamentul american al Apararii a anuntat ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive. In loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ.

Oficialii s-au temut de o contaminare cu bacilul potential mortal si au solicitat masuri sporite de siguranta: patru civili au primit tratament preventiv si 20 de soldati sunt monitorizati, scrie NPR.


Mostrele au fost trimise prin companii comerciale de transport, insa Pentagonul sustine ca nu exista niciun risc “cunoscut” la adresa publicului.

Sporii de antrax trebuiau sa fie inactivi, dupa iradiere, insa cel putin un laborator, cel din Maryland, a raportat ca sporii erau activi. Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au lansat o ancheta.


In ceea ce priveste scopul trimiterii mostrelor de catre Pentagon, se pare ca acestea erau destinate dezvoltarii unor teste de depistare a antraxului.”[1]

“Armata Statelor Unite a cerut o verificare a modului in care se lucreaza cu antraxul, dupa ce au descoperit mai multe cazuri in care au fost livrate din greseala mostre active, in loc de unele inactive, unor laboratoare.

Pentagonul a informat ca se crede ca antrax activ a fost trimis in mod eronat la 24 de laboratoare, printre care in 11 state americane, dar si in Coreea de Sud si Australia, potrivit BBC.

Desi mostrele au fost trimise prin companii comerciale de transport, Pentagonul sustine ca nu exista niciun risc “cunoscut” la adresa publicului.

Initial, Departamentul american al Apararii a anuntat miercuri ca s-a produs o greseala in livrarea unor mostre de antrax inactive si, in loc de asta, laboratoare din noua state americane si o baza aeriana Americana din Coreea de Sud au primit antrax activ. Livrarile respective au avut loc in perioada martie 2014 – aprilie 2015, a declarat un oficial american citat de Reuters.

Ulterior, vineri, Departamentul Apararii a informat ca au fost identificate mai multe cazuri de livrari eronate de antrax activ, inclusiv o mostra suspecta dintr-un lot din 2008 trimisa in Australia. Nu se stie deocamdata cand a fost livrat bacilul in aceasta tara.

Drept urmare, armata a ordonat tuturor laboratoarelor care au primit in trecut mostre inactive de antrax sa le verifice. De asemenea, specialistilor li s-a recomandat sa inceteze sa lucreze cu aceste mostre pana cand situatia este clarificata.

Inca de miercuri, oficialii americani s-au temut de o contaminare cu bacilul potential mortal si au solicitat masuri sporite de siguranta: patru civili au primit tratament preventiv si 20 de soldati sunt monitorizati.

Bacteria este extrem de infectioasa, se transmite pe calea aerului si poate infecta oamenii.”[1][2]

Ce este Antrax-ul ?

“Antraxul sau cărbunele sau dalac este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis, boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor, fiind întâlnită mai frecvent la paricopitate ( bovine, caprine, ovine).Agentul patogen al bolii a fost descoperit în anul 1849 de medicul german Aloys Pollender, fiind un bacil aerob, sporulat, sub formă de bastonașe, Gram pozitiv, în forma vegetativă fiind capsulat (capsulă care-l protejează în sânge de fagocitare).

Antraxul sau dalacul este răspândit pe tot globul boala având o incidență mai mare în locurile umede, mlaștini, zone inundabile, unde pot fi transportații sporii bacteriei (forma de rezistență) care provin din cadavrele animalelor îmbolnăvite de antrax.

Boala este amintită în Biblie, la greci din timpul lui Homer, sau la romani din timpul lui Ovidiu, medicii arabi numesc boala apărută la om focul persic. Existența bolii la animale sălbatice este observată din secolul IX de atunci este considerată ca o boală cu forme epidemice.

Bacilul antraxului este descris de Robert Koch 1877, ulterior s-a încercat prin diferite experimentări germane, engleze, sovietice și americane folosirea bacilului antraxului, ca și agentul pestei (Yersinia pestis) ca armă biologică în războaie, sau de organizații fundamentaliste prin actele de terorism.”[3]

SURSE

1. http://www.ziare.com/international/america/cum-a-trimis-pentagonul-din-greseala-o-arma-biologica-in-coreea-de-sud-1365690

2. http://www.ziare.com/international/america/pentagonul-a-trimis-din-greseala-antrax-in-australia-si-coreea-de-sud-ce-masuri-ordona-armata-1365975

3. https://ro.wikipedia.org/wiki/Antrax

4. Foto: mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Udo Ulfkotte, jurnalistul german care a susținut că a fost plătit de CIA timp de 17 ani să dezinformeze, a murit de "atac de cord"
Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
Obama a încercat să blocheze ancheta emailurilor lui Hillary Clinton
Cenzura stângii: Rețeaua Soros, Google, Facebook și România. Și Google recunoaște
Bentham Chemical Physics Journal: Oamenii de știință confirmă în mod indubitabil că turnurile WTC au fost demolate la 11 septembrie 2001 cu anumite materiale explozive
Profesorul John McMurtry: "SUA deţin recordul mondial absolut în a ucide civili, a încarcera fără judecată şi a tortura deţinuţii"
Cavalerii de Malta - o organizaţie ocultă suprastatală și legătura cu Cavalerii Templieri
Protest al bulgarilor impotriva infiintarii unei baze NATO in tara lor ! Bulgarii au luat atitudine anti-NATO si anti-UE, tocmai cei care doresc sa ne atraga intr-un razboi cu Rusia !
Președintele Parlamentului Ungariei demască Noua Ordine Mondială: "În Europa s-a declanșat un atac la adresa statelor naționale"
Aldous Huxley, agent Tavistock, vorbind despre Noua Ordine Mondială în anii '60: "În generaţia următoare va apărea o metodă farmaceutică ce le va permite oamenilor să îşi iubească servitutea şi să accepte dictatura fără lacrimi."
Vladimir Putin: "Rusia trebuie sa-si protejeze cetatenii impotriva Organismelor Modificate Genetic (GMO)"! Si uite asa Putin isi protejeaza cetatenii sai si cere si Americii sa interzica cultivarea plantelor modificate genetic! Oamenii de stiinta rusi demonstreaza ca GMO provoaca cancer si sterilitate!
Bulgaria vrea referendum pentru ieșirea țării din NATO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro