Persoanele care au calităţi de clarvăzători „văd” cu ochii minţii, trăiesc impresii aparent senzoriale, dar sunt conştiente că totul se află în afara organelor de simţ

Distribuie!

„Văd cu ochii minţii

Persoanele care au calităţi de clarvăzători „văd” cu ochii minţii, trăiesc impresii aparent senzoriale, dar sunt conştiente că totul se află în afara organelor de simţ. Dacă impresiile sunt de tip auditiv, fără a fi implicată urechea, fenomenul paranormal este cunoscut sub numele de claraudiţie.


O formă particulară a clarviziunii este psihometria, care se defineşte ca fiind capacitatea de a primi informaţii cu ajutorul unui obiect despre persoane, precum şi împrejurări care au fost sau continuă să fie asociate cu acel obiect.

Fenomenul acesta a fost evidenţiat de medicul american J. Rodes Buchanan, care a descoperit că unele persoane puteau identifica exact diverse medicamente prezentate în plicuri închise. El dădea subiecţilor săi manuscrise de la persoane necunoscute lor, pentru ca aceştia să le descrie. Rezultatele erau uimitoare.


Buchanan a numit acest fenomen psihometrie. Alţii îl numesc „taken object reading”, adică să citeşti un obiect pe care îl atingi, sau „object association”, tradus ca asocieri făcute pe baza unui obiect. În psihologie, psihometria reprezintă cu totul altceva, şi anume ansamblul metodelor de măsurare din psihologie.

Obiectul-ţintă

Într-o şedinţă de psihometrie, din punct de vedere parapsihologic, subiectul primeşte un obiect denumit obiect-ţintă, pe care îl foloseşte ca ghid către sursa de informaţii. Persoanele care au avut legătură cu acel obiect au lăsat acestuia informaţii amprentate despre ele sau despre acţiuni ale lor spaţio-temporale posibil legate şi de alte persoane.

Fenomenul de citire a informaţiilor cu ajutorul obiectului-ţintă are mai multe caracteristici. Acest obiect aduce subiectul psihometric în contact extrasenzorial cu proprietarul său, ca de fapt şi cu orice altă persoană care a avut contact cu obiectul sau a avut legătură indirectă cu obiectul, dar directă cu proprietarul acestuia.

De multe ori, subiectul poate da relaţii şi despre persoane fără legătură cu obiectul-ţintă. Dacă, ajutat de obiectul-ţintă, subiectul a intrat pe canalul de informaţii dorit, nu mai este necesară legătura cu acest obiect, evenimentele trecute, prezente sau viitoare din viaţa persoanelor legate de informaţiile primite până atunci se pot declanşa direct.

Fiecare obiect-ţintă păstrează informaţiile proprii care nu se amestecă cu ale celorlalte obiecte, iar numărul informaţiilor obţinute nu este proporţional cu durata contactului cu obiectul-ţintă. Dacă un subiect cu calităţi extrasenzoriale face erori privind persoana accesibilă prin obiectul-ţintă, aceste erori se transferă şi la alţi subiecţi care intră în contact ulterior cu acest obiect şi care nu cunosc erorile iniţiale.

APLICAŢIE PRACTICĂ. Clarviziunea este un fenomen folosit mai des pentru aplicaţia sa practică, directă în depistarea unor crime, răpiri, persoane dispărute etc.”

Sursa: https://m.jurnalul.ro/paranormal/clarviziunea-318813.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...