






“În urmă cu câţiva ani în presă au apărut informaţii potrivit cărora rezerva de aur a României nu mai este de mult în ţară, fiind scoasă de aici cu girul membrului Bilderberg Mugur Isărescu şi a altor personaje care au legătură cu aşa-zisele elite financiare ale lumii.
În aceste zile, ca urmare a Brexitului, s-a ridicat din nou această problemă, ocazie cu care reprezentanţii BNR au scăpat porumbelul şi au confirmat că cea mai mare parte a rezervei de aur a României este depozitată la Londra…
Păi, cine le-a dat dreptul acestor indivizi să ne lase la mâna altora? Aurul este o resursă neperisabilă care poate fi valorificată şi în cazul unui conflict militar, spre deosebire de orice valută, care poate într-o singură săptămână să se transforme în nimic. Cu alte cuvinte, în cazul unui conflict suntem la mâna britanicilor (a se citi: la mâna ocultei financiare) şi dacă nu vom juca precum vor ei, vom rămâne fără această rezervă exact când am putea depinde doar de ea!!!
Iată ce aflăm în acest sens de pe Realitatea Tv:
„Mai mult de jumătate din rezerva de aur a BNR (respectiv 60%) a rămas depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra, în fiecare an din perioada 2010-2016.
La sfârşitul lunii mai 2016, rezerva de aur era de 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat în jurul a 16 mld. lei (3,62 mld. euro). Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau la 31 mai 2016 de 36,3 mld. euro.
BNR are cele mai mari rezerve de aur din Europa Centrală şi de Est, de 104 tone, deşi nu a mai cumpărat aur din anul 2000, anunţă zf.ro.
Întrebat ce se va întâmpla cu rezerva de aur a BNR de la Londra, Suciu nu a dorit să comenteze.
„Anglia putea să iasă şi din NATO, relaţiile între băncile centrale rămâneau la fel”, a spus Suciu, care a ocupat şi funcţia de purtător de cuvând al Guvernului Cioloş.”
De ce a plecat din țară aurul de la BNR?
“Aproximativ 60% din aurul României a plecat din țară de mai mulți ani, o mutare justificată fie prin costurile mari de depozitare (!), fie prin necesitatea de a rentabiliza aceste dețineri ori prin plusul de credibilitate oferit de depozitar (Banca Angliei).
SURSE
- http://www.cunoastelumea.ro/bnr-s-a-dat-de-gol-aurul-romaniei-e-la-londra-adica-suntem-la-mana-altora/
- http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/De-ce-a-plecat-din-tara-aurul-de-la-BNR-134516
Citiți și...






