Peștera Cuciulat, locul unde au fost descoperite primele picturi rupestre paleolitice de pe suprafața României

Distribuie!

„Pestera Cuciulat se afla situata in localitatea cu acelasi nume, componenta a comunei Letca. Satul Cuciulat este asezat pe malul drept al raului Somes, sub Culmea Prisnel, in judetul Salaj.

Aceasta pestera este cunoscuta atat in tara cat si in lume datorita faptului ca aici au fost descoperite primele picturi rupestre paleolitice de pe suprafata Romaniei. Dintre acestea cea mai impresionanta este cunoscuta sub denumirea de „Calul de la Cuciulat”. Cercetatorii au stabilit ca picturile rupestre descoperite aici sunt primele manifestari de acest gen din sud-estul Europei.”[1]


SURSE

  1. https://www.bzi.ro/pestera-cuciulat-locul-unde-au-fost-descoperite-primele-picturi-rupestre-paleolitice-de-pe-suprafata-romaniei-foto-1161619
  2. Foto: bzi.ro
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...