Peștera Polovragi și misterele sale

Distribuie!

„Un alt loc geoenergetic aparte este Polovragi, Târgu Jiu, cu a sa peşteră „fără capăt”, unde se crede că Zamolxe îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului. Aceştia prelucrau aici o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă (de unde şi numele), întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor.

Peştera are o vechime de peste şapte milioane de ani, aici găsindu-se desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiformă săpate în piatră. În interior îţi atrage atenţia „scaunul lui Zamolxe” – piatra pe care se spune că stătea zeul, cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvragă sau pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii.


Bioenergoterapeuţii de azi spun că Polovragiul este cea mai bună zonă pentru tonifierea generală a organismului. Drept urmare, în „Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simţi furnicături pe mâini, chiar în dreptul „Tronului lui Zamolxe”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenţi o iau razna, învârtindu-se fără noimă, ca în prezenţa unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie.”[1]

SURSE


  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8988
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...