Peştera Tăuşoarelor din Munţii Rodnei, mister pentru pasionaţii de ocultism

Distribuie!

„Accesul dificil a făcut ca numărul celor care au călcat în Peştera Tăuşoarelor să nu fie foarte mare. Statutul de arie protejată este încă un impediment pentru curioşii care ajung în zonă.

Multitudinea de galerii, cele patru râuri subterane vin să înfrumuseţeze locul descoperit în 1955 de către învăţătorul Leon Barte din Parva. Acesta pare să reprezinte o provocare şi pentru interesaţii de ocultism şi evenimente paranormale.


Asta pentru că, în zonă, de-a lungul timpului, s-au petrecut evenimente care nu au putut fi explicate. Un învăţător pensionar pasionat de speologie a descoperit în 1967 o grupare bizară a unor nişe cu diametrul de 15 centimetri.
Acestea erau situate în Sala Ursului şi erau dispuse sub forma unui triunchi cu baza în sus.

Dscoperitorul, domnul Teodoru nu a suflat o vorbă despre cele trei nişe, pe care, mai mult, le-a acoperit cu pietre, ferindu-le de ochii curioşilor şi a comuniştilor. A descoperit mai apoi o mică galerie subterană, despre care nu a vrut sa povestească nimănui, nici măcar copiilor săi.


Domnul Teodoru a şi scris o carte care a luat forma unor povestiri fantastice, manuscrisul pierind însă într-un incendiu care a distrus casa învăţătorului, la câteva săptămâni după ce a decedat.

De asemenea, s-au mai descoperit oase aparţinând unor specii de urşi dispuse circular, într-un mod ciudat şi anormal. Arheologii susţin că acestea ar fi fost aşezate de cineva aşa într-un anumit scop, considerând că este un cult închinat ursului.”

Sursa: https://adevarul.ro/locale/bistrita/misterul-pesterii-tausoarelor-surprins-tehnici-ultima-generatie-1_510696fbaa73e8e04b50cc02/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...