Peștera Tayos și misterul cărților de metal vechi de 250.000 de ani

METADATA-START
Distribuie!

„Peștera Tayos ascunde unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii. Acesta este locul în care a stat ascunsă o întreagă bibliotecă metalică, în care este scrisă istoria omenirii din cele mai vechi timpuri.

Peștera Tayos se găsește în provincia Morona Santiago,Ecuador, la circa 2 kilometri în junglă. A fost descoperită în 1860 și de-a lungul timpului au existat numeroși specialiști, care au încercat să-i descopere misterele.


Pentru a ajunge propriu-zis în peșteră trebuie să se coboare printr-un tunel extrem de strâmt, cu o adâncime de 87 de metri și mai apoi printr-un alt nivel inferior de 25 de metri. Piatra acestor tuneluri a fost tăiată cu o precizie ieșită din comun.

Acest prim aspect a stârnit curiozitatea speologilor, dar și oamenilor de știință, care au vizitat în nenumărate ori peștera Tayos. Nu se poate spune cu exactitate cine și când a făcut aceste tuneluri, dar este cert că este vorba despre o civilizație extrem de avansată.


CARLOS CRESPI CROCI ȘI TĂBLIȚELE DE METAL

Carlos Crespi Crocia explorat peștera în 1940. Atunci a descoperit numeroase tăblițe de metal cu o scriere ciudată. Carlos Crespi Croci și-a întemeiat un muzeu personal cu aceste artefacte, dar în 1962, un incendiu i-a distrus casa, dar și o parte dintre artefactele misterioase.

Ciudat este faptul că artefactele rămase au dispărut pentru totdeauna și nimeni nu știe unde ar putea fi. Se vehiculează ideea că părintele Crespi le-ar fi vândut pentru sume importante de bani.

Dovada acestor obiecte este vie doar în câteva fotografii care au rămas mărturie. Nu se poate descifra scrierea de pe aceste obiecte din cauza calității foarte slabe ale fotografiilor.

ERICH VON DANIKEN ȘI PEȘTERA TAYOS

Celebrul scriitor Erich Von Daniken atras de misterul acestei peșteri, a realizat o expediție în 1973. Juan Moricz, de profesie arheolog, l-a însoțit pe Daniken în expediția sa. Moricz era familiarizat cu peștera pentru că o cercetase cu câțiva ani în urmă și a elaborat numeroase lucrări științifice despre ea.

Potrivit Moricz, biblioteca metallica Pestera Tayos înregistrează o istorie veche de circa 250.000 de ani, care ar fi putut să schimbe percepția oricui despre trecut.

Cei doi, fascinați de această peșteră, au descoperit o întrare laterală despre care nu se cunosc prea multe detalii în prezent. Daniken a explorat tuneluri excepționale și le descria într-un din cărțile sale ca fiind perfecte. Toate pasajele formează unghiuri perfecte. Pereții sunt atât de netezi încă ai senzația că sunt șlefuiți și mai mult de atât sunt capitonați cu un material ciudat, care seamănă cu o glazură. Aceste tuneluri se întind pe sute de kilometri distanță și nimeni nu a reușit să găsească capătul peșterii.

În 1976 o expediție de amploare a fost realizată, la care au participat peste 100 de specialiști, printre care și Neil Armstrong, celebrul astronaut american. Această expediție a avut ca scop descoperirea și studierea elementelor descrise de Daniken în cărțile sale.

Ciudat este faptul că nimic special nu s-a descoperit, iar misiunea s-a dovedit un eșec. Câțiva ani mai târziu, Moricz a lansat un comunicat de presă prin care susținea că cei 100 de specialiști au explorat o altă peșteră. Straniu, nu?

METADATA-START

Cu toate acestea, în prezent nu mai există nicio dovadă că în peștera Tayos a existat o bibliotecă cu cărți de metal și nici artefacte misterioase. Toate dovezile fizice s-au pierdut, mai puțin fotografiile părintelui Crespi, care din păcate nu prea clare.

Interesant este faptul că arhitectul și istoricul Melvin Hoyos a declarat recent că peștera Tayos nu este o formațiune naturală și că este cert faptul că a fost creată de către o civilizație avansată.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/pestera-tayos-si-misterul-cartilor-de-metal-vechi-de-250-000-de-ani
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...