Phenianul denunţă ameninţarea CIA de a-l înlătura de la putere pe Kim Jong-Un

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Coreea de Nord a denunţat marţi recenta ameninţare lansată de Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, de a ‘îndepărta de la putere conducerea supremă’ de la Phenian, relatează agenţia chineză de presă Xinhua, conform agerpres.

„A devenit clar că scopul final al politicii ostile a administraţiei Trump” faţă de Coreea de Nord este „schimbarea regimului”, a anunţat agenţia de presă nord-coreeană KCNA, care a citat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.


Potrivit purtătorului de cuvânt, Pompeo „a vorbit în mod impertinent la un forum de securitate găzduit de o organizaţie civilă despre ‘înlăturarea conducerii supreme'” a Coreii de Nord.

„Ceea ce este cel mai periculos în legătură cu problema nucleară nord-coreeană este personajul care deţine controlul asupra armelor”, a afirmat joi Pompeo.

El a menţionat că atât serviciile de informaţii americane, cât şi Pentagonul examinează modul de a separa armele de cineva care ar intenţiona să le folosească.


În cursul unui interviu televizat de săptămâna trecută, Mike Pompeo a declarat că tema programului nuclear nord-coreean îl preocupă pe preşedintele Donald Trump şi că „aproape nu trece o zi la Casa Albă fără ca preşedintele să-l întrebe despre Coreea de Nord şi despre cum răspund SUA la această ameninţare”.

La începutul anului, regimul de la Phenian a afirmat că a dejucat un complot al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un prin trimiterea de agenţi în Coreea de Nord în colaborare cu serviciile de informaţii sud-coreene.„[1]

SURSE

  1. http://www.stiripesurse.ro/phenianul-denunta-amenintarea-cia-de-a-l-inlatura-de-la-putere-pe-kim-jong-un_1209687.html
  2. Foto: freemalaysiatoday.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...