Phobos, satelitul lui Marte ridică numeroase semne de întrebare cu privire la comportamentul său

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Phobos este unul dintre cei mai ciudați sateliți din Sistemul Solar. Acesta orbitează planeta Marte și generează numeroase semne de întrebare cu privire la comportamentul său ieșit din comun.

Cum a putut scriitorul Swift să descrie sateliții lui Marte, când aceștia nu au fost descoperiți decât 150 de ani mai târziu?


Fără îndoială, existența sateliților fusese bănuită de unii astronomi înainte de Swift, însă bănuielile nu pot fi suficiente pentru a indica niște date cu o asemenea precizie.

Acești sateliți sunt cei mai mici și mai ciudați din sistemul nostru solar. Ei se rotesc deasupra Ecuatorului pe orbite aproape circulare. Dacă reflectă tot atâta lumină ca Luna noastră, Phobos, unul dintre sateliți ar trebui să aibă diametrul de 16 kilometri, iar Deimos de numai opt kilometri.


Dacă ar fi însă niște sateliți artificiali, care ar reflecta și mai multă lumină, ar trebui să fie și mai mici. Ei sunt singurii sateliți cunoscuți ai sistemului nostru solar, care se rotesc mai repede în jurul planetei lor, decât planeta.

PHOBOS ÎNCONJOARĂ PLANETA MARTE ÎNTR-O ZI MARȚIANĂ DE DOUĂ ORI

Phobos înconjoară planeta Marte într-o zi marțiană de două ori. În anul 1862, când Pământul se afla într-o poziție favorabilă pentru observarea planetei Marte, sateliții săi au fost căutați zadarnic. Abia după 15 ani au fost descoperiți. Unii astronomi au lansat teoria planetoizilor, conform căreia sateliții lui Marte ar fi niște fragmente astrale pe care Marte le-a atras în orbita sa.

Această teorie trebuie respinsă. Ambii sateliți se rotesc deasupra Ecuatorului aproape în același câmp. În anul 1966, astronomul american Carl Sagan a lansat teoria conform căreia Phobos este un satelit artificial care este gol în interior. Mișcarea lui Phobos este tipică pentru corpuri goale în interior.

A fost avansată ipoteza conform căreia Marte ar fi fost o planetă locuită de civilizații extraterestre, dar care ar fi fost obligate să părăsească planeta. O cauză ar fi că planeta a pierdut mult oxigen. O altă variantă susține că un cataclism ar fi distrus această civilizație.

Cei care s-au salvat s-au mutat pe o planetă vecină. Mai târziu, alți cercetători au susținut că o cometă uriașă a intrat în coliziune cu Marte și în urma acestei ciocniri s-a format planeta Venus, o planetă care nu respectă legile fizicii și se rotește invers.

Dacă luăm în considerare această teorie, putem să admitem că o parte din supraviețuitorii marțieni s-au refugiat pe planeta Pământ și au pus bazele civilizației homo sapiens. De vreme ce forța de gravitație a lui Marte este mai mică decât cea a Pământului, putem bănui că marțienii erau mai înalți și mai puternici decât pământenii. Așa s-ar putea explica existența uriașilor, a construcțiilor megalitice, a cunoștințelor avansate de tehnologie.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/phobos-satelitul-lui-marte-ridica-numeroase-semne-de-intrebare-cu-privire-la-comportamentul-sau
  2. Foto: fisica.cab.cnea.gov.ar

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...