Piatra Dighton din SUA și inscripțiile misterioase

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Este un bolovan de 40 de tone localizat pe malul râului Taunton din Massachusetts, SUA, acoperit de gravuri misterioase. Se presupune ca piatra dateaza din timpul erei glaciare (10.000-13.000 ani) . Pâna în anul 1963 a stat în apa, doar partea superioara fiind descoperita pentru o perioada scurta de timp.

În anul 1680, un colonist britanic pe nume John Danforth a studiat desenele din partea superioara a Pietrei Dighton, iar 10 ani mai târziu a scris o carte intitulata „The Wonderful Works of God Commemorated”, în care a descrisa piatra.


Antone Court Gebelin, un arheolog francez, care nu vazuse niciodata piatra propriu-zisa ci doar o parte din gravuri, a enuntat în anul 1781 o teorie conform careia gravurile ar apartine fenicienilor.

În anul 1837, Carl Christian Rafn a afirmat ca incrisptiile ar apartine de fapt vikingilor, însa nu a putut dovedi acest lucru.


La finele Primului Razboi Mondial, în 1918, Edmund Delaware, a initiat o noua teorie, potrivit careia inscriptiile au o provenienta portugheza. Totul a pornit de la cifra 1511 care a fost descoperita pe piatra. Delaware a studiat istoria Portugaliei si a descoperit ca Gaspar Corte Real a plecat în expedie spre America în anul 1502 si niciodata nu s-a mai întors în tara sa de origine. Fratele lui, Miguel Corte Real, a plecat sa-l caute la data de 10 mai 1502, dar nici el nu s-a mai întors acasa.

Gravurile de pe misterioasa piatra arata urmatoarele indicii: anul 1522, numele lui Miguel Corte Real si stema portugheza în forma de V. Se pare ca astfel misterul a fost dezlegat, însa mai sunt sceptici care contesta acesta teorie.”[1]

SURSE

  1. http://www.mixdecultura.ro/2015/07/7-enigme-care-dau-batai-de-cap-cercetatorilor
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...