Picturi rupestre si statuete neobisnuite – istoria interzisa a omenirii

Distribuie!

Indiciile culturilor stravechi

Studiind culturile antice ale multor popoare de pe tot cuprinsul lumii, descoperim că în cadrul acestora există foarte des referiri la anumiţi „zei” care au venit „din cer” şi i-au învăţat pe oameni agricultura, meşteşugurile, astronomia, arhitectura, matematica, medicina, dar şi anumite repere spirituale fundamentale.


Găsim de exemplu asemenea afirmaţii în texte antice din Sumer, India, Babilon, Egipt, Nepal, Tibet, Africa sau la popoarele pre-incaşe. Oficial, aceste referiri sunt interpretate ca simple mituri alegorice, rod al imaginaţiei primitive, cuprinse de misticism.

images b0629ce3d4fde8413e2f2f1e2204f519 202

Totuşi, aşa cum vom vedea în exemplele următoare, există multe elemente ce frapează prin corespondenţa lor extrem de realistă cu aspecte pe care le regăsim în cadrul civilizaţiei noastre moderne şi, uneori, chiar în date ştiinţifice deosebit de avansate.


Picturi rupestre si statuete neobişnuite

Indicii foarte sugestive în acest sens ne sunt oferite, de exemplu, de numeroasele picturi rupestre şi statuete descoperite în mai toate zonele de pe glob. Picturile rupestre din paleoliticul superior (perioadă care a început acum 40.000 de ani) şi apoi din neolitic, descoperite pe toate continentele, conţin reprezentări ale unor fiinţe umanoide îmbrăcate în haine groase şi purtând căşti cu antene.

Există astfel de reprezentări în peşterile din Italia, din SUA (în Canionul Saber din Utah), din Kimberly (Australia), sau din Algeria, Franţa, Nepal dar şi în multe alte ţări. În grota Val de Camonica din Italia a fost descoperită o reprezentare picturală, care a devenit ulterior celebră, în care apar în mod evident nişte umanoizi îmbrăcaţi în combinezoane strânse pe corp şi având capetele acoperite cu nişte căşti rotunde, cu antene.

Această pictură rupestră face parte dintr-o veritabilă galerie de gravuri rupestre, vechi de peste 12.000 de ani. Într-o peşteră din Australia a fost descoperită o pictură, datată ca având 6-8.000 de ani vechime, în care sunt reprezentate trei fiinţe cu ochi mari şi capete ciudate.

Într-o altă peşteră, în Jabbaren, din Munţii Tassili din Algeria, s-a descoperit o pictură ce are 6 metri înălţime şi care a fost datată ca având cca 8.000 de ani vechime. Putem observa reprezentarea unei fiinţe umanoide îmbrăcată foarte straniu, având ca un fel de cască pe cap, inele în jurul gâtului, sugerând un fel de costum asemănător cu cel al unui astronaut. Reprezentări similare au mai fost descoperite şi în Sfar (tot din Munţii Tassili), în peşterile din Cabro (Franţa), precum şi în alte locuri.

În Guatemala a fost descoperită o sculptură ce seamănă foarte mult, în detaliu, cu un astronaut modern. Are o cască pe cap, tuburi în dreptul gurii şi alte dispozitive sofisticate în dreptul pieptului. Celebrele statuete „dogu” descoperite în munţii provinciei japoneze Aomori au o vechime de 7-8 mii de ani. Înfăţişează personaje îmbrăcate în costume ce au căşti cu vizoare rotunde şi alte dispozitive.

Mai mult decât atât, există specialişti care au afirmat că detaliile acestor statuete nu puteau fi realizate şi finisate cu ajutorul uneltelor din piatră. În aşezarea mayaşă Palenque se află faimosul templu al inscripţiilor şi mormântul celui mai important rege mayaş pe nume Pacal, pe a cărui piatră funerară se află gravate toate cunoştinţele fundamentale ale mayaşilor.

Pe această piatră funerară, care are 7 tone, a fost descoperită în anul 1935 o bizară inscripţie ce seamănă uimitor de mult cu un astronaut aşezat într-o cabină spaţială… Personajul reprezentat are un fel de mască pe nas, iar cu o mână acţionează un buton. Cu cealaltă mână răsuceşte un întrerupător. Călcâiul stâng este pe un fel de pedală, iar în exteriorul capsulei pare să fie reprezentată o flacără specifică emisiei unui motor foarte puternic…

Au fost identificate o multitudine de reprezentări sculpturale care seamănă atât de mult cu ceea ce cunoaştem despreaparatele de zbor din ziua de astăzi încât ne vine foarte greu să credem că acestea ar putea fi doar simple fantezii primitive. Asemenea exemple ar putea fi miniaturile antice găsite în Columbia, care au fuselaj, aripi fixe, stabilizatoare laterale şi chiar ampenaj vertical, elemente care nu se găsesc în natură, dar sunt caracteristice avioanelor moderne.

Ar fi naiv să considerăm că toate aceste reprezentări sculpturale şi picturale sunt doar rodul imaginaţiei oamenilor din antichitate. Detaliile semnificativ de precise sunt mult prea numeroase şi ele de altfel se corelează perfect cu textele şi inscripţiile multor culturi ale lumii, care vorbesc fără nici un echivoc – după cum vom descrie în continuare – despre personaje foarte concrete, care au venit din „cer” şi care le-au marcat în mod profund existenţa.

SURSE

  1. Marin White – „Istoria interzisa a omenirii”.

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...