Piramida lui Kukulkan din Mexic

Distribuie!

„Construcţie dedicată zeului Kukulkan („Şarpele cu pene”) este situată în nordul Peninsulei Yucatan, în Mexic. El Castillo ocupă zona centrală a complexului arheologic pre-columbian Chichen Itza aparţinând civilizaţiei Maiaşe. Ridicată în jurul anului 800, piramida în nouă trepte are o înălţime de 24 m la nivelul platformei, templul adăugându-i încă 6 m.

Piramida în nouă trepte are o înclinaţie de 53, 3°, în timp ce scările de acces spre templu sunt înclinate la 45°. Arhitectura piramidei se află în strânsă legătură cu calendarul maiaş, astfel încât fiecare parte a structurii are încorporată o scară în 91 de trepte. Luată în calcul şi platforma, piramida conţine un număr total de 365 de trepte, câte una pentru fiecare zi a anului, fiind astfel cea mai complexă construcţie maiaşă.”[1]


SURSE

  1. https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/topul-celor-mai-importante-piramide-mesoamericane
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...