Pitagora, misterele Școlii Inițierii și teoria secretă a octogonului

Distribuie!

Pitagora a fost matematician, filosof, dar și fondatorul unei școli în care discipolii erau inițiați în marele mistere ale lumii. Istoricii au numit această grupare, Școala Inițierii.

ȘCOALA INIȚIERII

Nu oricine putea să facă parte din grupare. Tinerii erau selectați de însuși Pitagora care de la bun început le impunea condiții drastice. Toate bunurile pe care le dețineau erau donate școlii, trebuiau să respecte un anumit regim alimentar, să studieze și să aibă cât mai puține contacte cu persoane străine acestei grupări.


Pitagora a fondat această școală, după o perioadă de 17 ani pe care a petrecut-o în Egipt, unde a studiat alături de marii preoți egipteni. Școala avea și un profund caracter mistic. Multe dintre cunoștințele elevilor depășeau realitatea. Pitagora preda cursuri despre moarte și existența sufletului dincolo de ea.

PITAGORA ȘI TEORIA OCTOGONULUI

Teoria octogonului a fost una dintre cele mai secrete teorii a lui Pitagora. În concepția lui Pitagora, octogonul avea legătură cu Merkabah sau câmpul magnetic al omului. Corpul uman are două câmpuri luminoase care se rotesc invers și permit dematerializarea și teleportarea, susținea Pitagora.


Platon a fost unul dintre elevii școlii pitagoriciene și a ajuns la al treilea nivel de inițiere. Cu toate acestea, el a vorbit foarte puțin despre învățămintele pe care le-a primit. Era un consens tacit între discipoli de a nu divulga aceste secrete.

Zilnic, fiecare elev se retrăgea într-o cameră, unde timp de 12 ore încerca să afle misterele simbolurilor pitagoricești. După cele 12 ore, era adus într-o sală unde trebuia să prezinte concluzia la care a ajuns. Dacă nu ajungea la soluția corectă era aspru pedepsit și umilit în fața colegilor săi.

ȘTIINȚA NUMERELOR

Știința numerelor, consecvența evoluției universale, studiul sufletului, erau câteva dintre temele pe care discipolii le studiau. Apropierea de Dumnezeu, sursa armoniei universale, era una dintre temele preferate ale lui Pitagora.

Numerele nu erau simboluri abstracte. Ele reprezentau forța divină. Pentru Pitagora, cifra trei reprezenta omul, iar patru, divinitatea. Prin însumarea lor se ajungea la cifra șapte care reprezenta evoluția.

Numărul zece reprezenta perfecțiunea pentru că incorpora principiile evoluției divinității. Cu cifrele 1, 2, 3, 4 putem face numere utilizând semne de adunare sau de înmulțire.

 

Conform principiilor lui Pitagora, evoluția materială și cea spirituală sunt mișcări inverse, dar paralele, care determină evoluția omului. Evoluția materială este manifestarea lui Dumnezeu în materie, în timp ce evoluția spirituală este elaborarea conștiinței spirituale care generează apropierea de Dumnezeu.

Pitagora a scris despre cosmogonia spirituală, despre evoluția spiritului și transmigrația spiritului dincolo de lume reală.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/pitagora-misterele-scolii-initierii-si-teoria-secreta-a-octogonului
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...