• Fără categorie

PNL a comunicat că va ataca la Curtea Constituțională proiectul de modificare a Legii referendumului, votat în timp record de coaliția de guvernare pentru a clarifica legea și a înlesni organizarea mai rapidă a consultării populare! Neomarxiștii din PNL vor să încalce voința oamenilor!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Decizia PNL care ar putea duce la amânarea referendumului pentru revizuirea Constituției pentru protejarea familiei

PNL a comunicat că va ataca la Curtea Constituțională proiectul de modificare a Legii referendumului, votat în timp record de coaliția de guvernare pentru a clarifica legea și a înlesni organizarea mai rapidă a consultării populare.
Camera Deputaților a adoptat pe 5 septembrie 2017 proiectul de modificare și completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, care prevede ca referendumul de modificare a Constituției să aibă loc în termen de 30 de zile de la aprobarea de către Parlament a inițiativei cetățenești care cere această modificare.
„Am luat decizia în Biroul Executiv să atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. După cum știți, din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaților în decurs de două zile cred sau trei zile. Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituției prin care se modifică Constituția nu își mai urmează parcursul obișnuit și după avizul CCR Guvernul hotărăște organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunțare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală și s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confiște politic acest referendum”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.
„Este o decizie a biroului executiv al PNL pe care eu personal nu o susțin, lucru pe care l-am spus și azi în cadrul ședinței grupului parlamentar. Dar, ce este mai important, din câte am discutat cu unii colegi juriști, indiferent dacă se face ori nu sesizare și indiferent de rezultatul sau, referendumul nu poate fi împiedicat. Așadar, la fel cum primul vot eliminatoriu de la Cameră a fost un succes, la fel sunt convins că va fi și cel de-al doilea vot eliminatoriu de la Senat! PNL susține referendumul pentru Familie, fapt afirmat prin voturile în Parlament de pana acum și prin vocea tuturor liderilor săi!”, a comentat deputatul Daniel Gheorghe pe pagina de Facebook a ActiveNews.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat pe 5 septembrie , referitor la referendumul pe tema familiei, că el este un susținător al familiei tradiționale.
„Referendumul este cea mai desăvârșită formă de democrație în care cetățenii sunt chemați să susțină un punct sau altul de vedere. Consider în schimb că, dacă tot se cheltuiesc banii ăștia, ar trebui făcut un referendum și pentru consfințirea în Constituție a interzicerii traseismului politic la nivel parlamentar, cred că ar trebui făcut referendum privitor la poziția cetățenilor față de propunerile pe care le formulează partidul de guvernământ privitor la încălecarea justiției de către PSD și ALDE. Cred că se pot pune și alte întrebări cetățenilor la acest referendum astfel încât să nu se cheltuiască banii deja dați și cetățenii să fie consultați pe mai multe teme în care cred că trebuie sa-și spună punctul de vedere”, a declarat Ludovic Orban.
El și-a reiterat poziția de susținător al familiei, argumentând că așa a lăsat Dumnezeu ordinea naturală.
„Eu am spus că sunt un susținător al familiei tradiționale, consider că fiind un om credincios asta este lăsat de la Dumnezeu, asta e forma în care practic noi, oamenii, suntem chemați să ne așezăm în viață”, a explicat liderul PNL.
Liviu Dragnea a spus recent că referendumul pentru modificarea Constituției pentru protejarea familiei tradiționale va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, cel târziu la începutul lunii noiembrie.
Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor’”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Decizia-PNL-care-va-duce-la-amanarea-referendumului-pentru-revizuirea-Constitutiei-pentru-protejarea-familiei-traditionale-146043
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...