Polonia catre Bruxelles: “Polonia este un stat suveran!”

by Ministrul de justiție al Poloniei, Zbigniew Ziobro, a denunțat marți ‘presiuni’ asupra unui ‘stat suveran’, replicând astfel criticilor europene cu privire la o nouă lege poloneză ce vizează Tribunalul Constituțional, într-o scrisoare deschisă adresată prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează AFP, conform Agerpres. Ca replică la scrisoarea care i-a fost […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul de justiție al Poloniei, Zbigniew Ziobro, a denunțat marți ‘presiuni’ asupra unui ‘stat suveran’, replicând astfel criticilor europene cu privire la o nouă lege poloneză ce vizează Tribunalul Constituțional, într-o scrisoare deschisă adresată prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează AFP, conform Agerpres.

Polish-protest-against-EU

Ca replică la scrisoarea care i-a fost adresată de Timmermans la sfârșitul lui decembrie, Zbigniew Ziobro îi reproșează că ‘nu deține suficiente informații’.


‘Am luat la cunoștință reproșurile dumneavoastră nejustificate și concluziile dumneavoastră inadmisibile, inițial prin intermediul mass-media, apoi printr-o scrisoare oficială. Am conchis că scrisoarea dumneavoastră constituie o tentativă de a exersa presiuni asupra unui parlament ales democratic și a guvernului unui stat suveran cum este Polonia’, a afirmat Ziobro, un apropiat al liderului partidului conservator aflat la putere, Jaroslaw Kaczynski. Scrisoarea lui Ziobro a fost publicată pe site-ul ministerului pe care-l conduce.

Într-o scrisoare adresată miniștrilor de externe și justiției ai Poloniei, înainte de votul asupra legii controversate, Timmermans le-a cerut să suspende intrarea în vigoare a acesteia, înainte ca ‘toate problemele privind impactul său asupra independenței și funcționării Tribunalului Constituțional să poate fi evaluate pe deplin și corect’.


Promulgată în final la 28 decembrie de către președintele conservator Andrzej Duda, această lege este considerată de opoziția poloneză un instrument care paralizează această instituție ce veghează asupra respectării Constituției. Dimpotrivă, majoritatea conservatoare aflată la putere în Varșovia vede în această lege un mijloc de a ‘depolitiza’ Tribunalul Constituțional, pentru a ridica orice obstacol în calea reformelor sale controversate.

Invitându-l pe Timmermans în Polonia pentru a-i ‘răspunde la eventuale întrebări’, Ziobro i-a cerut să dea dovadă pe viitor de ‘o mai mare reținere în a ține lecții unui parlament și unui guvern de stat suveran și democratic’.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/varsovia-catre-bruxelles-polonia-este-un-stat-suveran/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro