Polonia declanșează un război împotriva totalitarismului ideologic în UE

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Varșovia are toate șansele să iasă victorioasă din războiul cu Bruxelles-ul, iar blocarea sancțiunilor ar putea accelera ritmurile de reformare a comunității europene, luând în considerația falia valorilor între Est și Vest

Conflictul declanșat între Polonia și Uniunea Europeană nu poate fi redus la disputele în jurul modificarii unor legi în domeniul justiției. În general, despre efectele oricărei reforme se poate judeca după efectele pe care le-ar putea genera. Nu există soluții și modele universale, aplicabile oriunde și oricând. În ce măsură o schimbare este bună sau rea, o poate demonstra doar timpul, iar criteriul de apreciere trebuie să-l ofere societatea poloneză. Desigur, mai târziu, s-ar putea dovedi că Varșovia a greșit, însă s-ar putea întâmpla și contrariul — tocmai poziția Bruxelles-ului să fie una eronată.

Însă subiectul justiției este doar un vârf de aisberg. Până la demararea procesului de sancționare a Poloniei, Parlamentul European a adoptat pe 15 noiembrie o rezoluție împotriva guvernului de la Varșovia în care descrie pe larg toate punctele disputate. Din documentul pe care se bazează măsurile Comisiei Europene rezultă că subiectul reformei în justiției nu este unicul care deranjează Bruxelles-ul. Mai mult decât atât, cele mai multe observații și revendicări reprezintă, de fapt, o serie de aprecieri de pe niște poziții strict ideologice. Se crează senzația că documentul a fost elaborat și aprobat unilateral de către un singur partid, care împărtășește o ideologie marxistă, nu de reprezentanții unei comunități de state.”[1]

Mai multe pe larg aici -> https://ro.sputnik.md/columnists/20171221/16295132/polonia-totalitarism-ideologic-ue.html

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/columnists/20171221/16295132/polonia-totalitarism-ideologic-ue.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...