Polonia iși proclamă independența față de UE, iar UE cere sancționarea Poloniei

by ” Majoritatea parlamentara de la Varsovia a adoptat vineri o rezolutie prin care proclama autonomia tarii. Documentul cere guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii si arata cu degetul catre Bruxelles, relateaza Radio Polonia, citat de Digi24. Rezolutia intervine cu trei zile inainte de expirarea […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Majoritatea parlamentara de la Varsovia a adoptat vineri o rezolutie prin care proclama autonomia tarii. Documentul cere guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii si arata cu degetul catre Bruxelles, relateaza Radio Polonia, citat de Digi24.


Rezolutia intervine cu trei zile inainte de expirarea ultimatumului pe care Polonia l-a primit din partea Comisiei Europene pentru a-si remedia criza legata de Curtea Constitutionala. Daca nu face pasi in acest sens, Bruxelles-ul a avertizat Varsovia ca va da, luni, un aviz legat de respectarea statului de drept.

„Potrivit Constitutiei, Republica Polona este un stat democratic, suveran, sub domnia legii”, se afirma in rezolutia adoptata de parlamentarii partidului Lege si Justitie (conservator, la putere) si de 15 parlamentari ai partidului Kukiz.


„Tara s-a confruntat recent cu amenintari la adresa autonomiei, care submineaza regulile democratiei, ale legii si pacii sociale”, se arata in document.

Rezolutia mentioneaza si tentativele UE de „a impune Poloniei deciziile referitoare la refugiati”. Aceste decizii nu au nicio baza in legislatia europeana si incalca suveranitatea natiunii poloneze si valorile europene.

Votarea rezolutiei, care a urmat unei dezbateri aprinse in Parlament, a fost boicotata de cea mai mare parte a opozitiei, care spune ca un astfel de document este de neimaginat in tari precum Marea Britanie, Spania sau Franta.

Partidul de guvernamant din Polonia, formatiunea conservatoare Lege si Justitie, si-a plasat deja cinci judecatori in cadrul Curtii Constitutionale, o masura controversata, ce i-ar permite sa blocheze usor eventuale avize defavorabile.

Deloc speriat de scandal, Lege si Justitie a plusat: a schimbat si felul in care se iau deciziile in Tribunalul Constitutional, de la majoritate simpla la majoritate calificata cu doua treimi. Combinate, cele doua miscari risca sa paralizeze activitatea instantei constitutionale din Polonia.

Reforma, care este considerata de multi o provocare pentru valorile democratiei si a separatiei puterilor in stat, a starnit ingrijorare la Bruxelles si a scos zeci de mii de oameni in strada in Polonia.”[1]

Dupa cum vedeti propaganda UE, condusa de ONG-uri sau “Societatea Civila din Polonia” via George Soros, au scos in strada zeci de mii de oameni, cu scopul de a arata lumii ce “dictatori” sunt cei din noua conducere a Poloniei, cat de “anti-democrati” sunt avand in vedere faptul ca sustin ideologia nationalista si nu mai vor sa faca partea din adevarata dictatura, cea din Uniunea Europeana.

SURSE

  1. http://www.aktual24.ro/decizie-surprinzatoare-polonia-isi-proclama-autonomia-fata-de-bruxelles/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Islanda, singura țară din lume care a condamnat bancheri pentru colapsul financiar din 2008
Începand cu 1776, SUA s-au aflat în război 93% din timp și au avut doar 21 de ani de pace
CIA ancheteaza posibila finantare de catre Rusia a partidelor nationaliste anti-UE, anti-NATO si anti-Globalizare
Ce știu nemții? Germania și-a repatriat o parte din aurul ținut la Paris și New York
Traian Băsescu susține Noua Ordine Mondială! "Vă declar, de la bun început, că eu sunt un susţinător al integrării complete a statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv integrare politică, având ca obiectiv final crearea Statelor Unite ale Europei, ca opţiune fundamentală pentru garantarea păcii şi prosperităţii pe continentul nostru"
Secretele masonilor: strângeri de mână secrete, ritualuri ce implică un ştreang şi controlul asupra lumii
Liga Naţiunilor şi planurile pentru un guvern mondial
Asasinatele puse la cale de francmasonerie poartă marca unor simboluri oculte
Un irakian a recunoscut ca în 2002 a mințit Consiliul de Securitate al ONU cu privire la "armele lui Saddam" pentru ca SUA sa invadeze Irakul
Iluminații vor cenzurarea internetului și a rețelelor de socializare la nivel global - se tem de adevărurile expuse despre ei și planurile lor pentru omenire
Ce au găsit hackerii în debaraua Fundației pentru o Societate Deschisă a lui George Soros? Cum se influența dezbaterea electorală prin selecția proiectelor finanțate
Care sunt cei mai influenţi 50 de evrei din întreaga lume
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro