Polonia sfidează Parlamentul European: o decizie “scandaloasă”. Polonia este împotriva globaliștilor UE

Distribuie!by “Polonia sfidează Parlamentul European: o decizie “scandaloasă” Guvernul polonez a calificat miercuri drept ”scandaloasă” rezoluția adoptată de Parlamentul European, care acuză Varșovia că încalcă normelor statului de drept prin reformele judiciare, relatează agenția PAP, citată de Agerpres. De altfel, în baza rezoluției votate, UE cere aplicarea articolului 7 din […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Polonia sfidează Parlamentul European: o decizie “scandaloasă”

Guvernul polonez a calificat miercuri drept ”scandaloasă” rezoluția adoptată de Parlamentul European, care acuză Varșovia că încalcă normelor statului de drept prin reformele judiciare, relatează agenția PAP, citată de Agerpres. De altfel, în baza rezoluției votate, UE cere aplicarea articolului 7 din Tratatul unional, adică suspendarea dreptului de vot, Este ultima etapă a procedurii de infringement deja declanșate de Comisia Europeană împotriva Poloniei.


Rezoluția reprezintă un ‘instrument politic de exercitare a unor presiuni asupra Poloniei’, se arată într-un comunicat al MAE polonez. ‘Este un document partizan, bazat mai degrabă pe judecăți politice decât pe o analiză a legilor’, continuă comunicatul.

Rezoluția evocă toate controversele pe tema statului de drept ce au urmat preluării puterii de către formațiunea conservatoare Lege și Justiție, în 2014. Este vorba de reforma Tribunalului Constituțional, prin care conservatorii au înlocuit judecătorii numiți cu puțin timp înainte de fostul guvern, precum și de reformele ce au vizat funcționarea tribunalelor de drept comun și a Consiliului Național al Magistraturii.


Comisia Europeană consideră aceste măsuri o încercare de subordonare a puterii judiciare în fața celei executive, în timp ce guvernul de la Varșovia susține că a vrut să pună capăt ‘castei corupte’ a judecătorilor.

Executivul comunitar a lansat, în iunie anul trecut, o procedură de infringement pe tema respectării statului de drept în Polonia, urmată anul acesta, tot în iunie, de o alta privind neaplicarea cotelor obligatorii de refugiați. Ultima etapă a acestei proceduri este suspendarea dreptului de vot al Poloniei în UE, dar pentru aceasta este nevoie de acordul unanim al tuturor statelor membre, iar Ungaria a reafirmat că va bloca prin veto o asemenea decizie.

‘Guvernul ungar sprijină Polonia, iar aplicarea unei asemenea rezoluții nu intră în discuție’, a declarat miercuri vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, citat de agenția MTI. Este ‘inacceptabil’ ca Bruxelles-ul să exercite presiuni asupra statelor membre suverane’ și să ‘pedepsească guverne alese în mod democratic’, a apreciat Semjen.

Argumentul ‘suveranității’ naționale a fost invocat și de europarlamentarii polonezi într-o rezoluție ce critica ‘ingerința instituțiilor UE’ în politica. Documentul a fost taxat scurt de către prim-vicepreședintele executivului comunitar, Frans Timmermans: ‘Nu poate fi invocată democrația împotriva statului de drept (…) Nu puteți spune: suntem o națiune suverană, nu ne pasă de reguli’.

Pe de altă parte, rezoluția adoptată miercuri de PE ‘condamnă puternic marșul fascist și xenofob desfășurat la Varșovia’ sâmbătă de Ziua Independenței Poloniei. Grupuri mai mici au scandat sloganuri xenofobe ca “Polonia pură, Polonia albă” sau “Refugiații afară”.”[1]

Globalistii UE incearca sa opreasca nationalismul polonez, dar fara succes. Este doar o chestiune de timp pana cand Polonia va iesi din UE. Astazi, oricine poate sa vada cum functioneaza monstrul numit Uniunea Europeana. Uniunea Europeana este Noua Uniune Sovietica. Uniunea Europeana este impotriva valorilor nationale (cultura, istorie, religie, traditie) si sanctioneaza orice stat care se opune globalizarii.

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/polonia-sfideaza-parlamentul-european-o-decizie-scandaloasa_2123368.html
  2. Foto: realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro