Poluarea ne îmbătrânește creierul

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Poluarea aerului poate altera pe termen lung starea de sanatate a creierului uman, conform unui studiu publicat în revista Annals of Neurology.

Acest studiu arata ca persoanele care au fost expuse la un nivel mai mare de poluare a aerului au creierul „mai îmbatranit” decat cele care au respirat regulat aer curat. În cadrul studiului, oamenii de stiinta au efectuat scanarea creierului a peste 1.400 de femei în varsta, pentru a evalua nivelul materiei cenusii (care proceseaza informatii) si al materiei albe (care ajuta nervii din creier sa comunice).


De asemenea, ei au analizat datele poluarii aerului pentru a estima la cat de multa poluare sub forma de particule minuscule au fost expuse participantele la studiu, între anii 1999-2006.

Oamenii de stiinta au descoperit ca pentru fiecare 3,49 micrograme pe centimetru cub de poluare a aerului femeile au fost expuse la o scadere a materiei de culoare alba de 6,23 centimetri cubi. Aceasta ar fi echivalenta cu pana la doi ani de îmbatranire a creierului.


s604x0_poluare_noaptea

Descoperirea legaturii dintre poluare si nivelul de îmbatranire a creierului este importanta deoarece pierderea materiei albe este legata de tulburari cognitive, dementa si boli neurologice grave, a precizat co-autorul studiului Gregory Wellenius, profesor asociat la Brown University School of Public Health din SUA.”[1]

SURSE

  1. http://sanatate.bzi.ro/factorul-surpriza-care-imbatraneste-creierul-ne-afecteaza-pe-toti-68564
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...