Polul Nord, o zonă a misterelor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În anul 1970, o revistă de specialitate din SUA a publicat un articol în care susținea teoria că Pământul este gol în interior și populat.

Autorii articolului au luat în considerare însemnările mai multor exploratori care în momentul în care s-au apropiat de Polul Nord au fost martorii unor anomalii.  S-a readus în discuție faptul că acul busolei rămâne în poziție verticală, în stare de nefuncționare.


Au fost pomenite în articol, însemnările a opt exploratori care au susținut existența unor anomalii care duc la nefuncționarea busolei. Celebrul explorator Nansen nota în jurnalul său, că într-o dimineață a fost martor la apariția unei lumini puternice de sub gheața polară.  Nansen compara lumina cu un soare care strălucea din interiorul calotei glaciare și avea culoarea de roșu pal.

Timp de mai multe zile, Nansen a fost martor la acest fenomen. Unii specialiști au considerat că fenomenul descris de Nansen a fost un miraj. În anul 1893, membrii unei alte expediții au relatat despre un fenomen asemănător pe care l-au observat timp de mai multe zile. O limbă de foc a luminat timp de mai multe ore deșertul de gheață.


Lumina avea formă rectangulară și avea o culoare sumbră, un roșu închis. Fenomenul s-a petrecut în timpul nopților polare și este exclus ca lumina să fi provenit de la Soare. Nansen descrie în jurnalul său existența unei mări pe care a numit-o marea liberă. O mare care nu este înghețată și prezintă iceberguri care plutesc pe ea.

Descoperirea a făcut-o cu ajutorul a doi eschimoși care l-au condus în acea zonă. Un alt fenomen descris de Nansen se referea la faptul că temperaturile creșteau pe măsură ce membrii expediției se apropiau de Polul Nord.

Nansen se întreba care era natura acestui fenomen, ce determina creșterea temperaturii? În zona numită marea liberă, trăiesc specii de păsări rare, despre care Nansen spunea că nu-și poate explica cum au ajuns acolo.

 

Nansen a fost fascinat de zona pe care o descoperise. Temperaturile erau cu mult peste zero grade, marea era străbătută de iceberguri care prezentau în interiorul lor nisip, roci și praf. De unde proveneau acestea rămâne un mister. Este o lume a necunoscutului, spunea cercetătorul. O lume în care anumite fenomene nu pot fi explicate.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/polul-nord-o-lume-a-necunoscutului-si-a-misterelor
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...