Populația misterioasă care a trăit în Antarctica acum câteva milioane de ani

Distribuie!

Antarctica rămâne una dintre cele mai misterioase zone ale lumii. În ultimii ani, echipe de cercetători din mai multe țări au efectuat studii pentru a încerca să afle ce se află dincolo de calota glaciară. Grosimea calotei oscilează între 1 km și 4 km.

În anul 2008, cu ajutorul unei aparaturi sofisticate, amplasate pe avioane de cercetare, au fost obținute primele informații despre Antarctica, continentul acoperit în întregime cu gheață.


Calota glaciară are o vechime de 1,2 milioane de ani și conform specialiștilor, în interiorul ei există munți cu înălțimi de peste 5000 de metri., lacuri, dar și construcții de origine artificială. Cercetările din anul 2008, au fost finanțate de americani, australieni și chinezi și au durat timp de o lună.

A fost cel mai îndrăzneț proiect derulat în Antarctica. Conform declarațiilor făcute de cercetătorii care au participat la acest proiect, dincolo de calota glaciară există o lume fantastică. Antarctica este cel mai sudic continent, înconjurat de oceanul Austral, oceanul Antarctica, marea Ross și marea Weddell.


Antarctica are o suprafață de 14 milioane de kilometri pătrați, mai mare decât Europa și este acoperită cu gheață în proporție de 98%. În Antarctica au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi și cele mai puternice vânturi. Nu există populație permanentă pe acest continent.
Etimologic, cuvântul Antarctica provine din greacă și înseamnă opusul Arcticei. Prima expediție realizată în Antarctica a avut loc în anul 1820 și a fost efectuată de o expediție rusească. După acest eveniment, Antarctica nu a prezentat un interes pentru oamenii de știință, până în secolul al XX-lea.

Printr-un tratat internațional au fost interzise activitățile militare și cele de extragere și exploatare a minereurilor. În prezent, există mai multe baze de cercetare, în care lucrează peste 4000 de cercetători.

În anul 1939, o zonă de 600000 de kilometri pătrați a fost ocupată de Germania nazistă. Germanii au construit o bază secretă despre care se spune că nu avea scopuri militare.

Unul dintre cele mai controversate subiecte legate de Antarctica este existența unor piramide sub calota glaciară. Cu siguranță, a existat o misterioasă civilizație care a populat zona, înainte de producerea calotei glaciare. Aceste descoperiri i-au făcut pe cercetători să emită ipoteza că acum câteva milioane de ani, Antarctica prezenta condiții optime pentru a fi locuită.

Astfel ar putea fi explicat interesul naziștilor pentru Antarctica. Amiralul Donitz declara că armata germană a reușit să construiască sub calota glaciară o adevărată fortăreață.

 

Existența piramidelor, ziduri, ruine ale unor orașe, sub calota glaciară, schimă teoriile cu privire la existența vieții pe Pământ. A existat o civilizație acum câteva milioane de ani care a populat Antarctica. Ne punem întrebarea care era originea ei, terestră sau extraterestră?”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/populatia-misterioasa-care-a-trait-in-antarctica-acum-cateva-milioane-de-ani
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...