Porțile spre alte lumi din Munții Rarăului

Distribuie!

„Portile spre alte lumi din Muntii Raraului

In lucrarea „Muntii Raraulegende si realitati”, Dan Corneliu Braneanu, inginer, cercetator al monumentelor megaliticeantroplog, membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti, prezinta niste aspecte senzationale.


El aminteste de o companie de militari, trimisa sa cerceteze muntele, care a disparut fara urme. Soldatii au intrat pe rand intr-o pestera, nu au mai iesit niciodata si nimeni nu a mai aflat ceva despre ei. Autorul mai afirma ca, in urma blestemului unui calugar, o icoana facatoare de minuni de la Schitul Sihastria ti-a luat zborul in plina zi, ajungand la mari departari. Exista si o ipoteza conform careia la Pietrele Doamnei nu este ascunsa doar comoara lui Petru Rares.

Acolo ar fi locul unde s-a strans un tezaur urias, din vremuri imemoriale, Rares fiind ultimul pamantean care l-a vazut si ii stia locul. In locurile acelea ar exista si incaperi in care se fac initieri secrete, dar si tuneluri care leaga varfurile muntilor si ajung pana in Bucegi si Apuseni.
Normal ca iti pui intrebare, de ce ar exista asa ceva? Raspunsul este si el unul socant. In aceeasi lucrare, autorul aminteste de „Monarhul ascuns”, o carte scrisa de Vasile Lovinescu, in care se spune urmatoarele: „Putem deci presupune ca anumite organizatii secrete din Orient si Occident au incercat, in plina dezlantuire a Sabatului Renasterii si Reformei, sa salveze ce se mai putea din Occident, prin reluarea anumitor contacte ale acestuia cu Rasaritul apropiat, reprezentat atunci pentru apuseni de Moldova si prin Moldova cu Islamul”.
Exista autori care sustin ca numele muntelui, Rarau, ar proveni de la sintagma „La rau”, adica un loc unde pietrele iti fug de sub picioare si pericolele te pandesc tot timpul. Cand eu si sotia mea, care m-a insotit in expeditie, am parasit acele locuri, totul parea desprins dintr-o lume de basm si, fara sa vreau, in minte mi-au revenit cuvintele scriitorului Geo Bogza, citate si in cartea domnului Braneanu: „In alte locuri pot fi munti mult mai mari si fluvii mai puternice, marea sau oceanul; aici Raraul reprezinta dimensiunea fundamentala a lumii, latura cosmica a vietii si a istoriei., potrivit lumeamisterelor.com.
Plin de fosnete si de murmuri de tot felul, de tipete de pasari si de salbaticiuni, se inalta spre cer, ca un enorm telescop in oglinzile caruia aluneca timpul si infinitul. Cu el incepe, acolo, in partea de miazanoapte a tarii, realitatea sufleteasca din care a izvorat induiosatoarea potrivire de cuvinte: «Pe un picior de plai, pe-o gura de rai…»”.”[1]

SURSE


  1. https://cultural.bzi.ro/portile-spre-alte-lumi-din-muntii-raraului-15155
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...