Povestea celui mai înalt român care a trăit vreodată, ucis la 22 de ani de mafie

Distribuie!by “La începutul secolului trecut, un român bătea la porțile Americii ca o MARE speranță în box. Avea 2.42 m înălțime și era de neînvins. Presa din întreaga lume îl anunța ca o viitoare stea. N-a mai apucat însă să ajungă peste Ocean și să trăiască visul american. Gogea Mitu […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“La începutul secolului trecut, un român bătea la porțile Americii ca o MARE speranță în box. Avea 2.42 m înălțime și era de neînvins. Presa din întreaga lume îl anunța ca o viitoare stea. N-a mai apucat însă să ajungă peste Ocean și să trăiască visul american.

Gogea Mitu (foto si video mai jos) a fost un boxer roman si cel mai inalt roman cunoscut vreodata. Inaltimea sa de 2,42 metri l-a facut celebru in toata Europa interbelica si a fost supranumit „Goliat din Romania„. A lucrat la circul Globus, apoi a intrat in lumea boxului, avandu-l ca antrenor pe Umberto Lancia.


Cariera lui parea promitatoare, l-a invins pe fostul campion al Romaniei la categoria grea Dumitru Pavelescu. A murit la varsta de numai 22 de ani, oficial din cauza unei tuberculoze, dar rudele sale au contestat aceasta varianta, acestea sustinand ca Gogea Mitu ar fi fost otravit, iar otravirea ar fi fost pusa la cale de persoane invidioase pe succesul sau.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://www.identitatea.ro/povestea-celui-mai-inalt-roman-care-trait-vreodata-ucis-ani-mafie/


SURSE

  1. http://www.identitatea.ro/povestea-celui-mai-inalt-roman-care-trait-vreodata-ucis-ani-mafie/
  2. Foto: identitatea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.