Poveştile care întrec în mister Triunghiul Bermudelor. Cinci locuri din lume unde oamenii dispar fără urmă

Distribuie!by “Triunghiul Bermudelor nu este singurul loc de pe Pământ învăluit în mister, în care se petrec lucruri cărora nu le găsim nici astăzi, în secolul tehnologiei, explicaţie. Încă din veacul al XVIII-lea, întâmplările ciudate le regăsim şi în poveşti ori legende ale oamenilor de pe toate continentele. 1 – […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Triunghiul Bermudelor nu este singurul loc de pe Pământ învăluit în mister, în care se petrec lucruri cărora nu le găsim nici astăzi, în secolul tehnologiei, explicaţie.

Încă din veacul al XVIII-lea, întâmplările ciudate le regăsim şi în poveşti ori legende ale oamenilor de pe toate continentele.


1 – Munţii Superstiţiei

La est de Phoenix, Arizona, Statele Unite ale Americii, se găseşte un lanţ muntos numit Munţii Superstiţiei (Superstition în engleză), despre care circulă nenumărate legende.


În anii 1800, un bărbat numit Jacob Waltz (1810-1891) a descoperit o uriaşă mină de aur în inima munţilor. Acesta a ţinut secret locul, dezvăluindu-l doar pe patul de moarte unei singure persoane. În ciuda numeroaselor expediţii, mina de aur nu a fost găsită niciodată. Mai mult, mulţi dintre căutători şi-au pierdut viaţa. Tradiţia indienilor din tribul apaşilor spune că acea mină găsită de Waltz ar fi, de fapt, intrarea în Iad.

2 – Lacul Anjikuni

Noiembrie, anul 1930. Un vânător, Joe Labelle, ajunge în satul de lângă lacul Anjikuni, situat în regiunea Kivalliq, din Canada. Câutând adăpost pe timpul nopţii, acesta descoperă că toţi sătenii (n.r în jur de 2000 de suflete) dispăruseră, lăsând în urma lor casele intacte.

Şi mai şocant, acesta găseşte şapte câini morţi de foame, deşi aveau hrană în apropiere, dar şi un mormânt deschis şi golit. De-a lungul timpului, au circulat multe ipoteze cu privire la dispariţia întregului sat, de la extratereştrii, vampiri, până la fantome. Misterul nu a fost elucidat nici până astăzi.

3 – Triunghiul Bridgewater

Zona de circa 520 kilometri pătraţi, situată în sud-estul statului Massachusetts, pare a fi o adevărată poartă supranaturală. De-a lungul timpului, încă din anii 1970, aici s-au raportat cazuri în care ar fi fost văzute creaturi înalte şi păroase (n.r asemănătoare lui Bigfoot), păsări uriaşe (n.r asemeni pterodactilului, dinozaur înaripat), şerpi uriaşi, fantome, strigoi, animale mutilate şi OZN-uri.

4 – Triunghiul Bennington

Situat în sud-estul statului Vermont, triunghiul Bennington este o regiune în care s-au înregistrat mai multe dispariţii misterioase. Între anii 1945-1950 s-au înregistrat cinci dispariţii învăluite în mister. Middle Rivers, un bărbat în vârstă de 75 de ani, conducea un grup de vânători, iar după ce pornise în faţa grupului nu a mai fost văzut niciodată. În 1946, lui Middle i-a urmat Paula Welden, o tânără de 18 ani care a plecat într-o drumeţie pe munte, din care nu s-a mai întors niciodată.

După trei ani, un veteran, James Tetford, lua autobuzul spre casă. Deşi este văzut în mijlocul de transport cu o staţie înainte de sosirea la destinaţie, bărbatul este de negăsit când autobuzul opreşte, deşi bagajul se afla încă în interior. Apoi, în 1950, un băieţel în vârstă de doar 8 ani, Paul Jepson, dispare chiar de lângă mama sa, urmat la câteva luni distanţă de o femeie pe nume Grieda Langer, care este de negăsit pe muntele Glatenbury. Trupul femeii a fost recuperat, dar din cauza mutilării excesive, cauza morţii nu a putut fi stabilită.

5 – Misterul lacului Michigan

În mijlocul lacului Michigan, unul din cele cinci Mari Lacuri din America de Nord, şi singurul aflat în întregime pe teritoriul SUA, se află un triunghi responsabil cu numeroase dispariţii. Misterul începe în anul 1891, când o navă numită „Thomas Hume” traversează lacul pentru a transporta lemn. Peste noapte, într-o rafală de vânt, nava dispare împreună cu cei şapte marinari de la bord. Nu au mai fost găsiţi niciodată.

Apoi, în anul 1937, căpitanul navei McFarland a mers în cabină pentru a se odihni. După 3 ore era de negăsit, nava tocmai trecând prin regiunea triunghiului Michigan.

Zborul 2501, care venea de la New York spre Minneapolis cu 58 de persoane la bord, survolează lacul Michigan din cauza condiţiilor meteo. Avionul dispare de pe radar, posibil prăbuşindu-se în lac. În ciuda căutărilor, nici aeronova, nici rămăşiţele umane nu au fost găsite.”[1]

SURSE

  1. https://adevarul.ro/news/stiri-ciudate/video-povestile-intrec-inmister-triunghiul-bermudelor-cinci-locuri-lume-oameniidispar-urma-1_58aecaea5ab6550cb8bd7e4a/index.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Ministerul Apărării de la Moscova lucra, în perioada URSS, în secret, la un proiect de realizare a unui super-om cu puteri paranormale. În cadrul acestui proiect, cercetătorii au intrat în contact cu o civilizație extraterestră
Proiectul Montauk: Călătoria în timp și teleportarea
Radu Cinamar - Viitor cu cap de mort: în culisele puterii
Zece zgomote stranii pe care știința încă nu le-a explicat pe deplin
Radu Cinamar - Pergamentul secret: cinci tehnici inițiatice tibetane
Mistere: Tunelul de sub Marea Neagră, construit de o civilizație extrem de avansată
Olandezul Wim Hof, supranumit „The Iceman”, uimeşte de ani de zile medici şi oameni de ştiinţă deopotrivă prin capacitatea sa extraordinară de a rezista în condiţii extreme, atât în frig cât şi în căldură, pornind de la nişte simple exerciţii de respiraţie pe care el susţine că oricine le poate face, cu aceleaşi rezultate
Lacul Anjikuni (Canada), un loc plin de mistere
Unii oameni care au ajuns deja la un înalt grad de dezvoltare a capacităţilor lor psihice şi spirituale sunt perfect conştienţi de acţiunile corpului lor astral chiar în timp ce ei trăiesc şi acţionează în mod obişnuit în corpul fizic, însă aceasta implică un nivel foarte elevat de dezvoltare a conştiinţei individuale
Luminile misterioase care ies din pământ
Indicatoarele de dezastru. Misterioasele lumini care apar înainte de producerea unui cutremur. Ce spun experții
„Tehnologia neagră” preluată din surse extraterestre de către „elita” Noii Ordini Mondiale este cu aproximativ 10.000 de ani înaintea tehnologiei utilizate în civilizația noastră „la vedere”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro