Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este acuzat de corupție

Distribuie!by “Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, este vizat de o investigaţie penală. Procurorul general al Israelului a ordonat, miercuri seară, iniţierea unei anchete penale pe numele premierului Benjamin Netanyahu în două dosare, potrivit postului israelian de televiziune Channel 10. „Premierul Benjamin Netanyahu este cercetat penal în două dosare”, au declarat miercuri […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, este vizat de o investigaţie penală. Procurorul general al Israelului a ordonat, miercuri seară, iniţierea unei anchete penale pe numele premierului Benjamin Netanyahu în două dosare, potrivit postului israelian de televiziune Channel 10.

„Premierul Benjamin Netanyahu este cercetat penal în două dosare”, au declarat miercuri seară surse judiciare citate de postul tv Channel 10. Cu toate acestea, unul dintre cazurile anchetate de procurorul-general israelian, Avihai Mandelblit, nu este cunoscut publicului.


Ministerul israelian al Justiţiei a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă, potrivit agenţiei Reuters şi site-ului de ştiri YnetNews.com. Benjamin Netanyahu a respins orice neregulă într-un dosar care îl vizează pe avocatul său privind un potenţial conflict de interese la achiziţionarea unor submarine din Germania.

Potrivit unor surse judiciare citate de cotidianul „Times of Israel”, Benjamin Netanyahu ar fi cercetat penal pentru luare de mită şi fraudă, urmând să fie chemat la audieri. Așadar, ar exista suspiciuni că premierul ar fi primit mită, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri francez condamnat pentru fraudă, Arnaud Mimran.


În luna mai, şeful Inspectoratului de stat pentru Audit din Israel, Yosef Shapira, a emis un raport care critica vizite efectuate de Benjamin Netanyahu în străinătate, în unele cazuri alături de soţie şi de copii, în perioada 2003-2005, când era ministru de Finanţe.

De asemenea, în noiembrie, au existat solicitări ca Benjamin Netanyahu să fie investigat pentru rolul jucat în semnarea de către Ministerul israelian al Apărării a unui contract pentru achiziţionarea de submarine de la o companie germană care are acţionari din Liban şi Iran.

Compania respectivă, Thyssen Krupp, este reprezentată în Israel de avocatul personal al lui Benjamin Netanyahu, David Shimron. Firma germană a vândut deja Israelului şase submarine, iar contracul prevede achiziţionarea altora, deşi experţii militari independenţi susţin că submersibilele nu sunt necesare.”[1]

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se confruntă cu noi acuzaţii de corupţie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins duminică noile acuzații conform cărora a primit mită de la doi oameni de afaceri, au relatat media locale.

Media din Israel au relatat în ultimele zile că procurorul general Avichai Mandelblit a deschis o anchetă împotriva lui Netanyahu în două presupuse cazuri de corupție. Biroul procurorului general nu a confirmat încă ancheta.

Poliția israeliană l-a anchetat anterior pe premier în legătură cu nereguli financiare, inclusiv contabilitate dublă, între 2003 și 2005, când Netanyahu a fost ministru de finanțe.

Procurorul general a dispus de asemenea deschiderea unei anchete împotriva lui Netanyahu după ce un francez condamnat pentru fraudă a spus că i-a oferit premierului israelian aproximativ 1 milion de euro reprezentând donații de campanie.

Netanyahu a declarat că noile acuzații, la fel ca cele precedente, se vor dovedi nejustificate. “Nu va fi găsit nimic, pentru că nu este nimic de găsit”, a spus Netanyahu, conform cotidianului Haaretz și altor instituții media.

Haaretz a scris că poliția îl suspectează pe Netanyahu că a primit mită de la un om de afaceri israelian și de la un om de afaceri american. Conform cotidianului citat, afaceristul american ar fi recunoscut că i-a oferit liderului israelian un cadou constând într-un costum și o călătorie în străinătate pentru fiul său.

Aproximativ 50 de persoane au fost audiate în Israel și în alte țări în cadrul acestei noi anchete împotriva lui Netanyahu, conform postului de televiziune israelian Channel 2.”[2]

Speram ca Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, sa fie cercetat penal si pentru genocidul impotriva palestinienilor. Bentajmin Netanyahu trebuie sa ajunga in fata Curtii Penale Internationale.

SURSE

  1. http://www.libertatea.ro/ultima-ora/benjamin-netanyahu-premierul-israelului-anchetat-penal-1698149
  2. http://www.romaniatv.net/premierul-israelian-benjamin-netanyahu-se-confrunta-cu-noi-acuzatii-de-coruptie_333425.html
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Robert Kennedy Jr., discurs fabulos în fața protestatarilor din Berlin (30 august 2020)
Exercițiile militare ale SUA în Siria - o recunoaștere a ocupației
Thomas Malthus, cel care a pus bazele Malthusianismului: planul de control asupra populației lumii
Proiectul Aurora - unul dintre cele mai secrete proiecte ale SUA
Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști. Franța în pragul unei revoluții populare antiglobalizare. Ecologismul militant promovat de politicieni pe deasupra cetățenilor se dovedește o nouă armă de destabilizare a suveranității națiunilor. Furia anti-ecologistă se apropie de inima UE
Bolivia l-a expulzat pe ambasadorul Statelor Unite, Philip Goldberg, acuzându-l pe acesta că alimentează tulburările civile, care ameninţă preşedinţia primul indian indigen ales, Evo Morales, dar periclitează însăşi unitatea naţiunii boliviene
Vaticanul și cele trei bule papale: 1. Papa este proprietarul întregii planete Pământ; 2. Papa este proprietarul tuturor trupurilor de pe Pământ; și 3. Papa este proprietarul tuturor sufletelor de pe Pământ
Atacul chimic din Marea Britanie asupra fostului spion rus, Serghei Skripal, și a fiicei sale - o operațiune steag fals a serviciilor secrete pentru a acuza Rusia
HAARP distruge planeta – Agenda de asasinare globală
Războaiele şi comunismul sunt creații masonice
Umanismul ipocrit, înşelător şi falsificarea insidioasă a democraţiei
Criticarea migraţiei în masă pe cale să fie incriminată în Europa
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro